Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: "pisanki"

robin102
    Gość

"pisanki"

fotki nie "psute" , przekonwertowane z ORF na JPGi i podostrzone, (nie ostrzone po zmniejszeniu).

1.

2.

3.

4.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Piekne portretowe - rozproszone, ale bez utraty kierunkowości światełko.
    Tło, jak nakazuje jedna z reguł portretowania - nieostre, ale naturalne, na trzech fotkach podbite żywą zielenią, bardzo pasujące do tematu zdjęć i wieku modeli.
    Bardzo czujnie wybrana sytuacja - malowanie twarzy- mozna było wyłapać różne nastroje, różne stany ducha malujące się na twarzyczkach.

Fotka pierwsza sprytnie wykadrowana, widać kawałek pędzla, fragment dłoni podtrzymującej buzię, napięcie na twarzy i powoli wyłaniający sie rezultat pracy wizażystki.
    Pieknie, mięciusienkie światło i wdziecznie pozujaca dziewczynka.

Fotka nr 2, to ciasno ujety, absolutnie bezpretensjonalny, naturalny portret starszego dziecka. Widoczne jest pozowanie, ale nie klujace w oczy. Owal twarzy jest zgrabnie, z wyczuciem proporcji przedstawiony z półprofila, podkreślona ladnie szyja.

Fotka nr 3 ukazuje trud bycia małym dzieckiem - ciagle ode mnie czegoś chcą. Swietnie pokazuje moment lekkiego zniecierpliwienia i leciutkiej upierdliwości doznawanej od otoczenia. Najbardziej mi sie podoba. Co z niego wyrośnie?

Fotka nr 3 - z jaką dumą i wspaniałą dziecięca kokieterią prezentuja swoją twarz ta inteligentna dziewczynka.

Robin, ty jestes chyba psycholog z zawodu? Zdjęcia są tak dobre, tak wiernie pokazuję wnetrze dzieci, że każda dobra wróżka przepowiedziałaby z nich bezbłędnie przyszłość.
    Pzdr, TJ

Dla

excel
    Gość
    Robin102,

bylem w polowie oceniania Twoich slicznych portretow i zobaczylem recenzje Tadeusza, a jak zapewne zauwazyles Tadeusza trudno poprawic. Zgadzam sie z Jego wypowiedzia w calosci, poniewaz i ja w kazdej twarzyce wyczytuje bogate wnetrze. Kazda twarz mowi za siebie i chociaz drugie wydaje sie pozowane, to i tak zawiera dziecieca naturalnosc polaczona z pewna wyniosloscia, checia bycia dorosla, tak troche wiedzaca czego od zycia oczekuje.
    3. Jest znakomita, az mi go zal, to chyba odzwierciedlenie meczarni jakie on musi przechodzic z powodu "pisanek" i to w towarzystwie 3 dziewczyn!

Postaram sie ocenic w kolejnosci.... hmmm, - nie, poddaje sie, jakiekolwiek znalazloby sie na pierwszym miejscu samodzielnie, byloby krzywdzacym dla pozostalych. Dla mnie cala czworka - ABSOLUTNY TOP!!!
    Robin, przepraszam, ze pytam - cala czworka to... to Twoje potomstwo? Jezeli tak, to tym bardziej rozumiem potrzebe wyjscia na ryby.

Pozdrawiam,
    excel

robin102
    Gość
    Excel Boże broń żeby te "małe szkodniki" były moje. Fotki przypadkowe , lecz jakby zamierzone. Wyłowiony temat z tego co się w około dzieje.

Mieszka w
    Bogatynia
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    robin102 Twoje zdjęcia poraz kolejny wzbudzają mój podziw.. Nawet nie potrafię stwierdzić, która fota podoba mi się najbardziej, więc podczępię sie pod wypowiedź excela - całość jest świetna!
    "grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam gdzie chcą.." - z olympusem c-770..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wołomin/Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bardzo fajne zdjęcia - osobiście najbardziej podoba mi się trzecie
    Jak pisali przedmówcy widać tu ducha i temperament dziecka i fajnie...
    Fajnie, że nie są wyostrzane do przesady - mają klimat
    macpawel
    E-1 + dodatki

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    co tu dużo gadać, wspaniałe fotki z klimatem i wyczuciem!

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no no - rewelacyjne pod każdym względem - nic dodać, nic ująć
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec