fotki nie "psute" , przekonwertowane z ORF na JPGi i podostrzone, (nie ostrzone po zmniejszeniu).
1.
2.
3.
4.
![]()
fotki nie "psute" , przekonwertowane z ORF na JPGi i podostrzone, (nie ostrzone po zmniejszeniu).
1.
2.
3.
4.
![]()
Piekne portretowe - rozproszone, ale bez utraty kierunkowości światełko.
Tło, jak nakazuje jedna z reguł portretowania - nieostre, ale naturalne, na trzech fotkach podbite żywą zielenią, bardzo pasujące do tematu zdjęć i wieku modeli.
Bardzo czujnie wybrana sytuacja - malowanie twarzy- mozna było wyłapać różne nastroje, różne stany ducha malujące się na twarzyczkach.
Fotka pierwsza sprytnie wykadrowana, widać kawałek pędzla, fragment dłoni podtrzymującej buzię, napięcie na twarzy i powoli wyłaniający sie rezultat pracy wizażystki.
Pieknie, mięciusienkie światło i wdziecznie pozujaca dziewczynka.
Fotka nr 2, to ciasno ujety, absolutnie bezpretensjonalny, naturalny portret starszego dziecka. Widoczne jest pozowanie, ale nie klujace w oczy. Owal twarzy jest zgrabnie, z wyczuciem proporcji przedstawiony z półprofila, podkreślona ladnie szyja.
Fotka nr 3 ukazuje trud bycia małym dzieckiem - ciagle ode mnie czegoś chcą. Swietnie pokazuje moment lekkiego zniecierpliwienia i leciutkiej upierdliwości doznawanej od otoczenia. Najbardziej mi sie podoba. Co z niego wyrośnie?
Fotka nr 3 - z jaką dumą i wspaniałą dziecięca kokieterią prezentuja swoją twarz ta inteligentna dziewczynka.
Robin, ty jestes chyba psycholog z zawodu? Zdjęcia są tak dobre, tak wiernie pokazuję wnetrze dzieci, że każda dobra wróżka przepowiedziałaby z nich bezbłędnie przyszłość.
Pzdr, TJ
Dla
Robin102,
bylem w polowie oceniania Twoich slicznych portretow i zobaczylem recenzje Tadeusza, a jak zapewne zauwazyles Tadeusza trudno poprawic. Zgadzam sie z Jego wypowiedzia w calosci, poniewaz i ja w kazdej twarzyce wyczytuje bogate wnetrze. Kazda twarz mowi za siebie i chociaz drugie wydaje sie pozowane, to i tak zawiera dziecieca naturalnosc polaczona z pewna wyniosloscia, checia bycia dorosla, tak troche wiedzaca czego od zycia oczekuje.
3. Jest znakomita, az mi go zal, to chyba odzwierciedlenie meczarni jakie on musi przechodzic z powodu "pisanek" i to w towarzystwie 3 dziewczyn!
Postaram sie ocenic w kolejnosci.... hmmm, - nie, poddaje sie, jakiekolwiek znalazloby sie na pierwszym miejscu samodzielnie, byloby krzywdzacym dla pozostalych. Dla mnie cala czworka - ABSOLUTNY TOP!!!
Robin, przepraszam, ze pytam - cala czworka to... to Twoje potomstwo? Jezeli tak, to tym bardziej rozumiem potrzebe wyjscia na ryby.
Pozdrawiam,
excel
Excel Boże broń żeby te "małe szkodniki" były moje. Fotki przypadkowe , lecz jakby zamierzone. Wyłowiony temat z tego co się w około dzieje.
robin102 Twoje zdjęcia poraz kolejny wzbudzają mój podziw.. Nawet nie potrafię stwierdzić, która fota podoba mi się najbardziej, więc podczępię sie pod wypowiedź excela - całość jest świetna!
"grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam gdzie chcą.." - z olympusem c-770..
Bardzo fajne zdjęcia - osobiście najbardziej podoba mi się trzecie
Jak pisali przedmówcy widać tu ducha i temperament dziecka i fajnie...
Fajnie, że nie są wyostrzane do przesady - mają klimat
macpawel
E-1 + dodatki
co tu dużo gadać, wspaniałe fotki z klimatem i wyczuciem!
no no - rewelacyjne pod każdym względem - nic dodać, nic ująć![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Wg mnie 3![]()
Fajnie pokazany grymas który za chwilę będzie płaczem![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35