Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: E-1 i CF 4GB

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zamierzam kupić Digimate, jeszcze nie wiem czy II , czy może III
    Cz ktoś używa tych fotobanków

Pozdrawiam
    E-M5 12-40 60

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irupo
    dinx6 jakie USB , wyciągasz karte z aparatu , wkładasz do tego czytnika i zgrywasz .Jest uniwersalny na wszystkie rodzaje kart , a także może być jako kolejny dysk w kompie (podłaczenie pzez USB) , ma własne zasilanie i jesteś niezależny . Ja mam te http://www.allegro.pl/item108685194_...gwar_vat_.html + dysk oddzielnie zakupiony .
    Pozdrawiam
    no tak

a ile zapłaciłeś za dysk i jakiej pojemności? czy w przypadku takich dysków trzeba brać pod uwagę te same parametry co przy standardowych hdd? kesz, szybkość itd?

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dinx6 dysk musi być od laptopa a ja mam WD 40 GB 2,5" .Koniecznie na stare podłaczenie Ata .

marko z tego co mi napisali to Digimate II ma błekitny wyświetlacz a III kolorowy wyświetlacz i cena o 60 zł większa
    E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Fotobank to fajna zabawka, nawet kumplowi poleciłem Wellanda i wszystko działa OK. Sprzęt taki ma jednak dwie wady:
    - trzeba go nosić a każda dodatkowa rzecz do targania daje w dupsko
    - uwalnia od limitów a potem trzeba taką ilość fotek zgrać, wyselekcjonować, obrobić... a doba z gumy nie jest

Tak więc, pozostaję przy pierwotnym planie, 4GB styknie akurat na dowolny event. Gdybym miał gdzieś, na jakąś wycieczkę jechać, to fotobank jest jedynym ratunkiem, ale do pracy karta CF styknie.

p.s. dyski WD to najlepszy wybór, zarówno 2,5", jak i 3,5" - polecam.

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    KaarooL - masz racje że to są kolejne gramy do dzwigania ,ale ja robię zdjęcia na weselach i nawet 4GB przy RAW + JPG to jest malutko . W sobotę testowałem na weselu ten fotobank i jestem zadowolony w 100% .Kopiuje 1GB kartę w 6 minut , a na mojej karcie mieści się 65 RAW z jpegiem , więc nie jest to wywalona kasa .

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    irupo:

taa, jeśli pstrykasz z pełną zabawą, to faktycznie jakieś 500 strzałów by się przydało.
    przygotowanie + ceremonię + plener + początek zabawy można spokojnie zmieścić w owych 380 fotkach.

wiesz, zmierzam do tego żeby się nie obładowywać, bo nadmiar peryferiów odbiera radochę i siły...

p.s. ciężki kawałek chleba wybrałeś... nie ma lekko.

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    ja mam Sandiska normalnego 4 gb i chodzi ok
    NIe chcę tworzyć oddzielnego wpisu, a jak jest z E-300 i CF 4GB
    E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    pleg:

z E-300 na pewno śmiga, w końcu po E-1 to najlepsza konstrukcja i ok. 1,5 roku młodsza. ponadto, E-300 wydaje się mieć szybszy zapis, więc lepiej korzysta z szybkich kart CF.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kupiłem, zasadziłem, no i jest problem... karta Ultra II 4GB od razu po włożeniu wykazała taką pojemność, jak wariant 2GB. pomyślałem, że po formacie to się zmieni, ale dalej jest to samo. po podpięciu do kompa widać pojemność 2GB... i nie wiem co dalej.

pytanko do osób, które jeżdżą na czwórkach lub wyżej: czy trzeba robić coś specjalnego żeby E-1 widział całą pojemność? mój firmware to 1.4

p.s. możliwe że wyłapałem jakąś lipną kartę, która ma połowę pojemności (było o tym na CF niedawno)... trzeba będzie ustalić po serialu jaką ma nominalnie...

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    KaarooL a jakiej firmy kupiłeś Kingston czy Sandisk , czasami warto iść w kilogramy tak jak ja (fotobank ) i bez stresów focić

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów