Z tego co czytałem wynika, że E-1 powinien bezproblemowo łyknąć CF 4GB, ale wolę zapytać... Czy ktoś z Was miał do czynienia z taką pamięcią w OLKU?
Bezproblemowo czy były jakieś atrakcje?
Z tego co czytałem wynika, że E-1 powinien bezproblemowo łyknąć CF 4GB, ale wolę zapytać... Czy ktoś z Was miał do czynienia z taką pamięcią w OLKU?
Bezproblemowo czy były jakieś atrakcje?
ja mam Sandiska normalnego 4 gb i chodzi ok
andytown:
dzięki, teraz wszystko jasne.
Tylko licznik zdjęć nie pokaże więcej niż 1999 "klatek"...![]()
WUJEK MARO:
wiesz, konkretnie chodzi mi o 380 plików RAW na takiej karcie....
a tak z ciekawości: serio sprzęt łyka do 1999 plików na karcie czy jaja sobie robisz?
Na karcie można zapisać oczywiście więcej. Jedynie licznik ma ograniczenie do 1999. Spróbuj zapisać kilkadziesiąt fotek, a następnie zmniejszyć rozdzielczość trybu SQ i nadal licznik będzie pokazywał 1999.
Nie wiem właściwie czy jest to problem... Chyba nie. Inżynierowie tak zaprojektowali wyświetlacz w E-1, pierwsza cyfra czterocyfrowego licznika zdjęć to jedynka. Przy dużych kartach i małej wielkości JPG nie wiadomo ile dokładnie klatek jeszcze się zmieści. Ale czy to wazne, jeśli jest ich co najmniej 1999?Zamieszczone przez KaarooL
![]()
KaarooL ja mam 1GB i ostatnio kupiłem Foto Bank i mam 40 GB zapasu na RAW .Bezproblemowo zgrywam z karty a potem do kompa .
E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2
to jest idealne rozwiązanie. jedyny ból to wolne USB w e-500Zamieszczone przez irupo
. irupo, możesz napisać jaki model/ firma jest Twoim zdaniem the best? miałem szarpać się na kolejny CF ale chyba sprawię sobie coś takiego.
dinx6 jakie USB , wyciągasz karte z aparatu , wkładasz do tego czytnika i zgrywasz .Jest uniwersalny na wszystkie rodzaje kart , a także może być jako kolejny dysk w kompie (podłaczenie pzez USB) , ma własne zasilanie i jesteś niezależny . Ja mam te http://www.allegro.pl/item108685194_...gwar_vat_.html + dysk oddzielnie zakupiony .
Pozdrawiam
E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2