Dla tych,ktorzy widza i doceniaja swiatlo.
Z weekendowym pozdrowieniem,
excel
1.
![]()
Dla tych,ktorzy widza i doceniaja swiatlo.
Z weekendowym pozdrowieniem,
excel
1.
![]()
Swiatlo jakby porannego slonca. Ladnie oswietlone gorne platki przez ktore przenika slonce. Wszystkiemu dodaje urok piekno kwiatu i kropelki wody na nim sie znajdujace.
Pozdrawiam
Kuba_psk
kuba_psk,
musze Cie zawiesc, ale to nie jest poranne swiatlo. Zdjecie wykonalem wczoraj o godz. 19:50. Siedzialem nad brzegiem mokradel i obserwowalem zachowanie sie slonca - kiedy daje ciekawe swiatlo. Naturalnie trudno okreslic w jakim momencie co sie dzieje. Wykonalem kilkadziesiat zdjec w zasadzie w tym samym miejscu - dla porownania. Nie jest to do konca wiarygodne zrodlo informacji, jednak mozna dobrze zaobserwowac na ile inaczej, ciekawiej wyglada kwiat, czlowiek, pies, krajobraz w zaleznosci od kata padania i nasilenia swiatla.
Dla przykladu pokaze Tobie jeszcze jedno zdjecie, wykonane wczoraj, nieco wczesniej. Wydaje mi sie, ze zdjecie bylo by zupelnie nieciekawe, gdyby swiatlo nie rzezbilo ksztaltow psa i tafli wody.
Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam,
excel
![]()
piękny kwiatek , kojarzy mi sie z linami które wyciągam z pod tych liści.
Fakt fajnie te białe płatki wyszły. Cięzko jest zrobić biały kwiatek i żeby płatki nie zlały się w jedną masę. Dobra robota.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Popieram Cie excel. Swiatlo sloneczne zmienia sie z kazda minuta, sam kiedys robilem fotki liscia o roznej porze dnia. Niestety skasowaly mi sie a szkoda bo pokazal bym roznice. Pomylilem jak widac z swiatlem, jednak sam przyznasz ze poranne i wieczorne swiatlo daje podobne odcienie.
Co do zdjecia psiaka - rewelacja. Tak jak napisales swiatlo wyrzezbilo ksztalty psa. Doskonale takze wyrzezbilo fale po prawej stronie zdjecia.
Excel przyznac musze ze swiatlo "łapiesz" pieknie.
Pozdrawiam
Kuba_psk
Piękne zdjęcie, niezwykle plastyczne, szczególnie na linii zetknięcia lisci z wodą. Fantastyczne naturalne kolory. Czy w użyciu był 40-150?
Pozdrawiam.
Tak, wykonalem 40-150mm. Robione z reki, troche trzeba bylo skupienia i cierpliwosci, tym bardziej, ze czulem jak woda mi w buty nachodzi (bagnisty, ale za to piekny teren).
Na pewno bedziesz bardzo zadowolny z zakupu, tym bardziej, ze tak naprawde nie kosztuje az tak wiele.
Zycze postepow w ukielznaniu go.
Pozdrawiam,
excel