Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ze swiatlem w roli glownej

excel
    Gość

Ze swiatlem w roli glownej

Dla tych,ktorzy widza i doceniaja swiatlo.

Z weekendowym pozdrowieniem,
    excel
    1.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Swiatlo jakby porannego slonca. Ladnie oswietlone gorne platki przez ktore przenika slonce. Wszystkiemu dodaje urok piekno kwiatu i kropelki wody na nim sie znajdujace.

Pozdrawiam
    Kuba_psk

excel
    Gość
    kuba_psk,

musze Cie zawiesc, ale to nie jest poranne swiatlo. Zdjecie wykonalem wczoraj o godz. 19:50. Siedzialem nad brzegiem mokradel i obserwowalem zachowanie sie slonca - kiedy daje ciekawe swiatlo. Naturalnie trudno okreslic w jakim momencie co sie dzieje. Wykonalem kilkadziesiat zdjec w zasadzie w tym samym miejscu - dla porownania. Nie jest to do konca wiarygodne zrodlo informacji, jednak mozna dobrze zaobserwowac na ile inaczej, ciekawiej wyglada kwiat, czlowiek, pies, krajobraz w zaleznosci od kata padania i nasilenia swiatla.
    Dla przykladu pokaze Tobie jeszcze jedno zdjecie, wykonane wczoraj, nieco wczesniej. Wydaje mi sie, ze zdjecie bylo by zupelnie nieciekawe, gdyby swiatlo nie rzezbilo ksztaltow psa i tafli wody.
    Dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam,
    excel

robin102
    Gość
    piękny kwiatek , kojarzy mi sie z linami które wyciągam z pod tych liści.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Fakt fajnie te białe płatki wyszły. Cięzko jest zrobić biały kwiatek i żeby płatki nie zlały się w jedną masę. Dobra robota.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Popieram Cie excel. Swiatlo sloneczne zmienia sie z kazda minuta, sam kiedys robilem fotki liscia o roznej porze dnia. Niestety skasowaly mi sie a szkoda bo pokazal bym roznice. Pomylilem jak widac z swiatlem, jednak sam przyznasz ze poranne i wieczorne swiatlo daje podobne odcienie.
    Co do zdjecia psiaka - rewelacja. Tak jak napisales swiatlo wyrzezbilo ksztalty psa. Doskonale takze wyrzezbilo fale po prawej stronie zdjecia.
    Excel przyznac musze ze swiatlo "łapiesz" pieknie.

Pozdrawiam
    Kuba_psk

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Piękne zdjęcie, niezwykle plastyczne, szczególnie na linii zetknięcia lisci z wodą. Fantastyczne naturalne kolory. Czy w użyciu był 40-150?
    Pozdrawiam.

excel
    Gość
    Piotr Grześ,

dziekuje za ocene.
    Tak, wykonalem 40-150mm. Robione z reki, troche trzeba bylo skupienia i cierpliwosci, tym bardziej, ze czulem jak woda mi w buty nachodzi (bagnisty, ale za to piekny teren).
    Na pewno bedziesz bardzo zadowolny z zakupu, tym bardziej, ze tak naprawde nie kosztuje az tak wiele.
    Zycze postepow w ukielznaniu go.

Pozdrawiam,
    excel