Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s
Myślę, że zdjęcia pokazują Twoje zdolności reporterskie.
Pierwsza fotka ma celny tytuł i pokazuje entuzjastę fotografii, gorliwca, zmęczonego optymistę obklejonego pasami noszonej maszynerii, stale w pogotowiu, co podkreślają lufy obiektywów oraz umiejętnie włączony do zdjęcia fragment statywu. Na twarzy widać pewne napięcie, ale i myśli, które mu krążą po łepetynie oraz ciągłą gotowość. Zaiste, dla mnie fana sztuki fotograficznej, to szlachetna postać, archetyp entuzjasty.
Portret podwójny dwóch chłopaków w policyjnych mundurach skanujących wzrokiem otoczenie jest też opowieścią o zdarzeniu, o oczekiwaniu na coś ważnego. Na twarzach widać mieszankę odpowiedzialności, zaangażowania i ciekawości.
Trzeci portret – twarz młodego człowieka w zamyśleniu w zasłuchaniu, w oczekiwaniu. Delikatne światło na twarzy podkreśla skupienie chłopaka, a światło padające na splecione dłonie wynosi je na pierwszy plan i nadaje akcent duchowy.
Bardzo dobry, krótki, ale treściwy reportaż pokazujący okruchy zdarzenia, na podstawie których można odtworzyć całość – to, co się działo w ludziach.. Żeby w trzech fotkach coś takiego opowiedzieć, to trzeba jednak coś umieć.
luc4s, urosłeś!
Pzdr. TJ
Tadeuszu wielkie dzięki, ale to jeszcze nie koniec, własciwie początek, chce w tym wątku pokazać kilkanascie co najmniej zdjęć, oczywiście jeżeli będzie zainteresowanie. Co do reportażu to nie jest to moja ulubiona działka, jednak ostatniego czasu wykonuję ich dosyć sporo, głównie z róznych imprez kościelnych.
Błonia, czuwanie młodzieży, sobota
Niczym smok wawelski...
cdn....
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska