Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: E-500 czy warto za 1999 zl?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

E-500 czy warto za 1999 zl?

Witam! Jestem tu nowy Do tej pory mam D-540 ZOOM ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i 3.2 megapixele to już dużo za mało Mam pytanie o E-500, czy jest to w pełni full profesjonal aparatek i jak sprawdza się w trudnych warunkach oświetleniowych.. bo D-540 ZOOM wprost beznadziejnie nie mówiąc już o rozdzielczości..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    tomeczku dla ciebie to będzie skok jak z malucha do S klasy (tak malowniczo porównawczo) i w złych warunkach będzie się sprawdzam lepiej o jakieś 4 klasy

Pytanie jest tylko jedno czy nie lepiej dołożyć 400-500 zł i kupić sprzęt z obiektywem 14-45.... choć w tej chwili w D540 nie masz szerokiego kąta... to szeroki kąt jest w fotografi przydatny... wybór należy do ciebie
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    112
    Moja galeria

Re: E-500 czy warto za 1999 zl?

Cytat Zamieszczone przez tomeczeks23
    Mam pytanie o E-500, czy jest to w pełni full profesjonal aparatek
    Niestety, nie jest jak się wyraziłeś "w pełni full profesjonal". A to z tej przyczyny, że to amatorski aparat. "W pełni full profesjonal" możesz kupić np. tutaj:

http://www.sklepfotograficzny.pl/apa...S-1-Ds-MarkII/
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    tomeczku dla ciebie to będzie skok jak z malucha do S klasy (tak malowniczo porównawczo) i w złych warunkach będzie się sprawdzam lepiej o jakieś 4 klasy

Pytanie jest tylko jedno czy nie lepiej dołożyć 400-500 zł i kupić sprzęt z obiektywem 14-45.... choć w tej chwili w D540 nie masz szerokiego kąta... to szeroki kąt jest w fotografi przydatny... wybór należy do ciebie
    Warto dodać, że z 14-45 sprawność systemu AF wzrośnie o kilka rzędów wielkości.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

obiektyw 14-45? można tak bardziej konkretnie i obrazowo? np. poprzez krótkie wyszczególnienie zalet i wad tego rozwiązania? D540 nie łudźmy się, to reklamówka dobra gdy światła dość, brak ręcznej ekspozycji.. poza tym chciałem już wykorzystać 1 GB kartę XD z obecnego aparatu. Skok do klasy S nie martwi mnie Wszystkiego się można nauczyć nie?

Jeśli mogę prosić o szczegóły dotyczące obiektywu 14-45 i jakieś linki do przykładowych modeli, najlepiej Olympusa lub innych z kartami XD. Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość za brak eksperckiej wiedzy!

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Musisz troszeczkę się potrudzić, nic nie przychodzi łatwo, na tej stronie masz niemal wszystko o E- klasie. Uwaznie poczytaj i w niedługim czasie będziesz ekspertem. Jesli chodzi o 14-45, to jest to w zasadzie standardowy obiektyw dodawany do korpusów, no chyba że wynalazek 17 - coś tam jak mawia admin. Ale ten pierwszy, to bardzo przyzwoity obiektyw dający wiele możliwości. Jeszcze raz.. cierpliwości i wnikliwie poczytaj wątki na tej stronie.
    Powodzenia!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzięki! zaraz będę szperać! Choć niektóre slangowe zwroty napawają mnie lękiem :]. A czy mogę jedynie prosić o linki do testowych zdjęć wykonanych tym cudem? I jeszcze ostatnie pytanie: jak wychodzi ustawianie ostrości i pstrykanie w słabych warunkach światła?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    do d-540 to o niebooo lepiej....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    do d-540 to o niebooo lepiej....
    eee no myślałem, że o conajmniej 3 nieba lepiej, żadne zdjęcie w D540 w słabym świetle nie wyszło nawet DOBRZE, pikseloza i brak ostrości.. więc mam nadzieje ze w E-500 będzie lux!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    w specyfikacji zawartości pudełka jest napisane że ma on obiektyw 14-45 więc po co dodatkowy? (sorka za lamerskie pytanie w stylu ile to 2+2..)