Zdjęcia pewnego Węgra E-1+telekonwerter+nikon 400mm f3.5
http://www.myfourthirds.com/user.php...ge=user_images
Co sądzicie o takim zestawieniu i fotach? Mi osobiście opadła szczęka - patrz zdjęcia ptaków...
Zdjęcia pewnego Węgra E-1+telekonwerter+nikon 400mm f3.5
http://www.myfourthirds.com/user.php...ge=user_images
Co sądzicie o takim zestawieniu i fotach? Mi osobiście opadła szczęka - patrz zdjęcia ptaków...
Pozdrowionka
Miałem swego czasu redukcję E1/Nikon i stosowałem z E1.Powiedzieć moge tak:nie stosowałem żadnego tele tylko krótkie ogniskowe.Zdjecia ze szkieł Nikona są inne niż z Zuiko.Nie wiem czy wiąże się to niedopasowaniem szkieł do matrycy![]()
![]()
/obalona swego czasu na forum teoria telecentryczności/ ale zdjęcia są przyjemniejsze w odbiorze niż te z oryginalnych obiektywów Zuiko.Były to jednak stałki/chociaż sample z Zuiko 50/2 którymi się wszyscy zachwycają nie robią na mnie specjalnego wrażenia a z Nikkora 85/1,8 owszem tak i to duże/Wszystko pozostałe czyli obsługa,wygoda użytkowania itd-na strone Zuiko.Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to słabsza ostrość z Nikona,a raczej minimalnie mniej szczegółów,ale ja nie jestem maniakiem testów i ostrości.
A fe..., przeciez jest Zuiko 300/2,8 i EC14.Zamieszczone przez nex
za cene samochodu![]()
Zwróćcie uwagę właśnie na ostrość!!!!!! z tego nikona, robię zdjęcia ptaków i mam "chopla" na tym punkcie szczęka mi opadła głównie właśnie z racji ostrości tego nikona, zuiko czy L canona to przy tym mydło, ale to nikon z najwyższej półki analogowej z E-1Zamieszczone przez anwas
![]()
Pozdrowionka
No Nikkor 85/1,8 to też nie jest niska półka...Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem z tą ostrością.Zdjęcia z Nikkorów były jakby bardziej plastyczne.Tu zasługą może być ładne rozmycie tła w tym obiektywie/i nie dotyczy to tylko max.otwartej przesłony/ o co w Zuiko trudno...Za to zdjęcia z Zuiko aż buchają ostrością.
no wlaśnie za cenę auta , nawet pierścien pośredniczacy kosztuje blisko 1000 zł, zaczyna mnie to irytować , za cenę 1 stałka 50mm można kupić 3 fajnee szkiełka np. do najkonaZamieszczone przez Draxan
Coś mi się wydaje ,że w Olympusie już ICh pogięło całkowicie , a to przecież sprzety dla fotoamatorów ciułaczy takich jak ja . Bo żeby to u Canona .......
No przestacie lamentować. Przeciez jeszcze niedawno odsądzano mnie od czci i wiary, gdy napisalem że do Nikona i Canona jest dużo wiecej dobrej i dostępnej cenowo optyki.![]()
http://www.olympusclub.pl/forum/view...r=asc&start=24
Ludzie, po co Wam nie wiadomo ile obiektywów... osobiście jadę na jednym (planuję jeszcze tylko jeden - kiedyś) i nie narzekam, marzy mi się tylko aparat z mniejszym udziałem szumu w sygnale. może mieć jedyne 5-8 MPIX (a co tam) tylko żeby szumy były o działkę niższe niż w E-1 i może ciut szybszy zapis na kartę.
zrobią takie cudo, to kupię a do niego Zuiko 11-22 i wbijam w Najkony tego świata. nie zrobią, to będę się martwił. w tym roku albo System się rozbuja albo się spakuje, ale na to drugie Panas nie pozwoli.
Mnie w temacie olek niewiele boli, super pucha E-1, b. dobre E-300, E-500, ale gdzie tu dobre tele od 300mm w góre za przyzwoitą kasę, no kur.ka gdzie się pytam??????![]()
![]()
u canona za 3,5 do 5 tys
![]()
![]()
Pozdrowionka