Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Portret dziecka do zjechania ;)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Yello_35,

mam prosbe, tak na wszelki wypadek - podaj plec dziecka, zaoszczedzisz dziecku zlosci, a mnie ulatwisz napisanie posta, no i jakiegos zawstydzenia. wynikajacego z popelnionego faux pas.

Pozdrawiam,
    excel
    To dziewczynka. Ja nie mam żadnych wątpliwości.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    To dziewczynka. Ja nie mam żadnych wątpliwości.
    I ja tak sadzilem przy pierwszym podejsciu, tyle ze to dziecko jest bardzo podobne do bohaterow wczesniejszych portretow dzieciecych Yello_35. Na tym zdjeciu jedynie ubior moglby swiadczyc o tej lepszej plci, twarzyczka... no nie wiem, niby dziewczeca, bo pelna babskiej zadziornosci, ale tak do konca nie jestem pewny. Wole sie dzieciom nie narazac.

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Excel, z mojego doświadczenia ojcowskiego Ci powiem, że bezpieczniej (jeśli masz wątpliwości) określić dziecko jako dziewczynkę. Wtedy nie urazisz rodziców. Jeśli to chłopak, a powiesz o nim dziewczyka, wtedy pomyślą: "kurcze, ładny jak dziewczynka". Ale odwrotnie to na pewno zrobi się przykro rodzicom.

Yello, światło było "nie portretowe". W reporterce takie rzeczy uchodzą, ale w pozowanych portretach już nie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Excel, z mojego doświadczenia ojcowskiego Ci powiem, że bezpieczniej (jeśli masz wątpliwości) określić dziecko jako dziewczynkę. Wtedy nie urazisz rodziców. Jeśli to chłopak, a powiesz o nim dziewczyka, wtedy pomyślą: "kurcze, ładny jak dziewczynka". Ale odwrotnie to na pewno zrobi się przykro rodzicom.
    święta prawda
    mądre słowa

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar rabi
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    100% dziewczynka
    Kapelusik w kwiatuszki, koszulka z charakterystycznymi dziewczęcymi rękawkami (takie ścięcie)

Także ojcowskie doświadczenie
    E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ależ Wam się zebrało na analizy. Zamiast mi o świetle pisać to dochodzicie płci To oczywiście dziewucha ale z męskimi zapędami - rozpoznaje marki aut , bawi się modelami , kopie piłkę itp. Pomyłka płci mnie nie boli czy uraża , bo to nie problem Tak więc faux pas uważam za niebyłe

Domyślam się , że wobec braku innego zdania niż Rafała potwierdzacie , że nic ciekawego nie osiągnąłem Była godzina 8.00 i myślałem , że będzie to lepsza pora niż czekanie na pochmurny (zwłaszcza ostatnio) dzień. Za parę dni jadę na urlop więc pewnie nadal będę popełniał ten sam błąd - no ale to nie moja tematyka

Dzięki za wypowiedzi
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

excel
    Gość
    Yello_35,

masz prawo sie oburzyc, ze nie otrzymales ode mnie zadnej konkretnej oceny, a co najgorsze teraz jej tez nie dostaniesz. Wpadlem tylko na chwile do chalupki, zaraz musze dalej. Wieczorem opisze, moim zdaniem, bardzo udane zdjecie. I swiatlo tez mi sie podoba, a pyszczek Twojego krocia jest wspaniale (babsko) zadziorny.

Pozdrawiam,
    excel

excel
    Gość
    Yello_35,

podoba mi sie Twoje bardzo zdrowo wygladajace dziecko pokazane na tym zdjeciu.
    Yello, światło było "nie portretowe". W reporterce takie rzeczy uchodzą, ale w pozowanych portretach już nie.
    Nie potrafie zgodzic sie w pelni z opinia Rafala. Sadze, ze w przypadku osoby doroslej nalezalo by czekac na lepsze swiatlo, gdzie jest mozliwosc, a czesto koniecznosc kamuflazu wytezonej pracy niemilosiernego zeba czasu czy efekt zwyklej nieprzychylnosci natury. Czy sa tego rodzaju zabiegi konieczne w przypadku buzki dziecka? Moim zdaniem – nie. Jednak Rafale, jezeli sie myle, prosilbym Cie bardzo o zamieszczenie przykladowego zdjecia, jezeli takim dysponujesz, aby moc zauwazyc roznice, jaka powoduje silniejsze czy delikatniejsze swiatlo, czy inny kat padania.

Troche szkoda wpelzniecia pod nosek i brodke dziewczynki cienia, poniewaz mimo tego ze zauwaza sie go w dalszej kolejnosci, to jednak sie to zauwaza. Byc moze Rafal mial to na mysli?
    Dziewczynka spoglada troche nieufnie, odrobinka niesmialosci kryje sie gdzies w kacikach ust i pod kapelusikiem, lekko pochylona postac dziecka tez swiadczy o pewnym zachamowaniu spontanicznosci. Jednak wyglada na zachowanie krotko trwajace, chwilowe, o krok od przelamania barierki i pewniejszego kroku do przodu.

Przeszkadza mi biala plama budynku w tle i wyrastajaca z kapelusika zielonkawa plama dachu, chyba juz wczesniej prezentowanego przez Ciebie, Yello_35 - kosciola.

Fotke uwazam za udana, przyjemna dla oka buzka dziecka.

Pozdrawiam,
    excel
    PS. Z malym poslizgiem czasowym, ale zgodnie z obietnica - odpowiedzialem

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Excel - podsumowując nie jest to to co powinno być. Światła nie dostrzegam tak jak inni - w przypadku fotografowania osób. Zdjęcie być może jest miłe ale pełne defektów , które dostrzegam dopiero po jakims czasie. Nie potrafię na gorąco weryfikować tego co widzę potem. Na pocieszenie (siebie) dodam , że rodzina pieje z zachwytu No ale to laicy przecież
    Dzięki za wypowiedź Może się poprawię na urlopie - będę miał więcej czasu
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35