Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Portret dziecka do zjechania ;)

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Portret dziecka do zjechania ;)

Nie jestem fanem fotografowania ludzi ale niekiedy bywam zmuszony
    Napiszcie co o tym sądzicie - czy chować do albumu i pokazywać tylko dziecku? Czy można pokazać ludziom bez rumieńca wstydu? Czy może to się podobać? Nadmieniam , że kolorów nie podciągałem - niebo było burzowe a rzepak sam z siebie jak wiadomo ma piękny kolor Oczywiście celowo robiłem je w taki burzowy dzień. Co ciekawe różne kolory tego samego rzepaku wyszły.

1 i 2 z kompaktu C 480
    3 i 4 z lustrzanki IS 500 - skany ze zdjęć.

Horyzont był krzywy - to tak tytułem wyprzedzenia zarzutu o krzywy kadr Światło na twarzy też nie za specjalne - ale może to i lepiej?

Walcie szczerze - przeżyję jakoś

1.
    2.
    3.
    4.

Z góry dzięki
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam.
    1 - ciemne niebo i slabe kolorki pasuja do swiatla na twarzy ktoro widac nie bylo zbyt dobre, ale jako ze wszystko do siebie wspolgra jestem jak najbardziej na tak

Pozostale dobre ale jak dla mnie nie sprecjalne i tak jak Ciebie nie inresuje mnie zbytnio fotografia ludzi, szczegolnie jesli chodzi o dzieci wiec z tego powodu nie moge wiecej powiedziec na temat tych zdjec.

Pzdr
    kuba_psk

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mnie podoba się drugie. Coś się dzieje na zdjęciu, takie mniej upozowane niż reszta. To Twoje dziecię?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Podobają mi się ale sam jestem w sumie początkujący Ale jestem na tak
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

Mieszka w
    Bogatynia
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja lubię zdjęcia dzieci.. Najbardziej podoba mi się fotka nr 2.. Powiem nawet, że bardzo mi się podoba..
    "grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam gdzie chcą.." - z olympusem c-770..

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kuba - z zainteresowaniem masz podobnie jak ja

Rafał - też 2 mi się podoba - moje dziecię , które przy aparacie głupieje i miny robi głupie raczej A , że raczej tematu nie czuję to nie uwieczniam tego raczej. Chyba muszę zmienić nawyki i fotografować ją po prostu z doskoku - to daje lepsze efekty - vide 2

Djus - zacznij coś lub kogoś krytykować bo będę podejrzliwy Wg mnie foty są miłe dla oka ale jakie mają być dla ojca , no nie?

Gosiek - robione na wzgórzu za Białogórzem w kierunku na Lubań - tam nie było zabudowań , słupów ani lasu w tle. Fotografowanie własnego dziecka jest b.ciężko obiektywnie ocenić - dlatego liczę na Wasze głosy. Nawet krytyczne.

Wniosek mam chyba jeden - strzelać fotki dziecku niepozowane - patrząc na fotki stare niepozowane w przypadku dziecka są najciekawsze. Bo u starszych wolę chyba jednak żeby patrzyli w obiektyw - choć i to nie zawsze
    Dziękuję za ocenę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Ja bym te zdjęcia doświetlił lampką, albo zrobił jakiś odblask z koca termicznego, żeby twarz troche zniwelować, straszne kontrasty wyszły.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Luc4s - doświetlenie dało nieciekawy raczej efekt - fotka jakby płaska. Z blendą nie kombinowałem bo to szybka akcja była - dzieciak i tak nie wystałby cierpliwie.
    Wklejam doświetlone lampą - może i lepiej wygląda?

Oceńcie teraz

5.

Wszelkie rady wskazane jak najbardziej

robin102
    Gość
    1 i 4 jakoś tak mi się podobają- tylko te cienie psują ładne zdjecie. Bardzo prosty zabieg to bierzesz blok rysunkowy taki rozmiar większy niż A4 rozkladasz jak książkę i dajesz "modelowi do potrzymania w rękach, jakby ją czytał tylko tak nisko.I wtedy focisz , cieni nie będzie.
    Te doswietlone nr. 5 byłoby super zdjęciem gdybyś skorygował siłę błysku lampy powiedzmy tak orientacyjnie o 50-60% . Ja nawet w słoneczny dzionek wale ludziom lampą po oczach. Światła nigdy nie za dużo

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zdjęcia nadają się tak naprawdę do albumu rodzinnego. Nie ma w nich nic ciekawego - ani ładnego ujęcia , ani ładnej miny , ani czegoś co wyróżniłoby te zdjęcia. To typowe zdjęcia własnego dziecka które Ty ocenisz inaczej niż inni.
    C5060+CLA-7+TCON-17C