Musiał by ktoś inny wypowiedzieć się na ten temat - ponieważ na moim monitorze nos i przednia część policzków jest mocno różowo-czerwona.Zamieszczone przez MichelCat
Musiał by ktoś inny wypowiedzieć się na ten temat - ponieważ na moim monitorze nos i przednia część policzków jest mocno różowo-czerwona.Zamieszczone przez MichelCat
masz rację, na moim nawet po zmianie parametrów obrazu nie widzę czerwieni przesyconej
[ Dodano: Czw 01 Cze, 2006 ]
W pracy mam podobny podgląd co w domu
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
MichelCat, po Twojej przeróbce modelka wyglądą jakby zasnęła w solarium. Czewona bardzo na buzi.
ale zobaczcie na oryginał, nie wybledzajcie jej tak bardzo, a już wogóle nie wprowadzajcie jej w zielenie
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl
Też się pobawiłem z korektą tej fotki (10s). Lekko rozjaśnilem cienie, zdjąłem trochę nasycenia i przesunąłem trochę suwakiem (HUE) i tyle.
[ Dodano: Pią 02 Cze, 2006 ]
Rano rzuciłem okiem, na zdjęcie i stwierdziłem, że efekt jest taki se więc:
- zmieniłem lekko kolory
- skopiowałem obraz na inną warstwę
- rozmyłem go
- dobrałem poziom rozmycia zmieniając przeźroczystość wierzchniej warstwy
- usunąłem gumką (40%opacity) z wierzchniej (rozmytej warstwy) fragmenty obrazu z oczu, łańcuszka, kolczyka, pierścionków, ust ...
- spłaszczyłem
- zapisałem .
pozwolilem sobie troszke popsuc zdjecie oto moje wypociny:
po zmianie profilu i zapisaniu do jpg`a wyszlo troszku za duzo czerwieni, no i w sumie mozna jeszcze z nasycenia sciagnac troche, no i moze delikatnie mi sie przeostrzylo na pomniejszonym obrazku
a tu psd jesli by ktos chcial zobaczyc co i jak
LINK do PSD
PSD 2,7MB rar
Draxan, Twoja przeróbka najlepsza. Pani jest bardzo do twarzy z ładną opalenizną. Kapir, Twoje też ładne, tylko za bardzo rozmyte. Draxan, czy robiłeś coś, żeby zniknęły niedoskonałości cery? Bo zniknęły.
Superowski wątek. Dzięki Kapirowi dowiedziałem się, jak wyostrzyć oczy, usta (ja to robiłem bardziej pracochłonną metodą, a patent z gumką kupuję) itp. i jak mieć wpływ na rozmycie zdjęcia.
O to moje wypociny.
Wydaje mi sie że jest troche za czerwone. Ale może to wina nie skalibrowanego monitora. Wiec u was moze być albo bardziej albo mniej czeronawe..
GOTWOWY PLIK
Pozwoliłem sobie na mały retusz.
To już takie zboczenie zawodowe.
W niewielkim stopniu, wez projekt psd i przygladnij sie warstwwom, w sumie moglem jeszcze delikatnie rozmyc i wymazac usta oraz oczy, ale to juz jak kto lubiZamieszczone przez Rafał Czarny
Draxan, ściągnąłem Twój plik i prześledziłem warstwa po warstwie Twoje poczynania. Bardzo pouczająca sprawa.
Dla tych jeszcze mniej obeznanych niż ja - w warstwach trzeba rozwinąć Group 1, wyłączyć wszystkie warstwy i po kolei włączać.