Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Panowie, nie warto było

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Panowie, nie warto było

Co jest grane z tymi olkami 770, kiedyś miałem 740 i po każdej sesji zdjęciowej nie mogłem wyjść z podziwu oglądając te nasycone kolory, tą ostrość, tą jasność i ten kryształ. I ja wcale nie wyolbrzymiam mojego podziwu, czasem dziesiątki minut siedziałem nad jednym zdjęciem i podziwiałem i tak było zawsze

w koncu popsuł mi się ten olek 740, nienaprawialny

kupiłem więc 770. Na początku myślałem że mi sie wydaje ze on robi kiepskie fotki. No bo, o ile w mieszkaniu z duzymi oknami bez firanek nie radził sobie takze olek 740 (pocieszałem sie jak mogłem wyszukując gdzieś nieudane zdjęcia tej 740) o tyle na skraju lasu 740 radził sobie wspaniale a ten cholerny 770 proszkiem sypie jak jakiś syn młynarza.

Nasłoneczniony dzień, godzina 15.00, skraj lasu i na 150 ujęć 2 udane. Przeciez to chore. Poza tym udane w tym sensie ze zona z dzieckiem akurat tkwiła w bez ruchu, proszku już nie tak dużo, choć kolorki ciągle do kitu.

Niech ktoś powie co jest grane? faktycznie gorsza ta 770 technicznie czy zwyczajnie nie pamietam ze w takich warunkach olek 740 tez męczył się?
    Wmawiam sobie? Ma ktoś podobnie z Was?

Tak wkurzony jestem ze mysle o zmianie aparatu.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ja bym stawiał na jakiś wadliwy model. Miałem do czynienia z takim przypadkiem jak mój kuzyn kupił olka 725uz i mial podobne problemy (duże szumy, kiepskie kolory). Okazało się że sprawdzili go w serwisie i stwierdzili że aparat nadaje się do wymiany. Nowy robił fotki rewelacyjne. Mój brat ma 770 i robi foty wg mnie ładniejsze niż mój c4000z. Wydawało mi się że c4000 jest mistrzem w odzwierciedleniu kolorów i ostrości dopuki nie zobaczylem zdjęć z c770uz. Tak więc może sprawdź, jeśli masz możłiwość, popstrykać z innego c770 i porównać.
    Pozdrawiam
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Moj znajomy mial identyczna sytuacje, tj. wadliwy egzemplarz 770. zglosil sie do serwisu i dostal inny.

troche to trwalo.

Mieszka w
    Bogatynia
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    witam.. ja mam olka c-770 i nie mam z nim takich problemów.. może podeślesz jakieś fotki do porównania?
    "grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam gdzie chcą.." - z olympusem c-770..

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    juz sam nie wiem, moze po prostu zaczalem zauwazac wady aparatow z dlugimi zoomami?

gosiek ja chyba tu wkleje ze dwie sztuki

raz robi czyste zdjecie a raz kiepskie