Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: C 725 UZ - warto jeszcze kupowac?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

C 725 UZ - warto jeszcze kupowac?

Witam.

Chcialem sie poradzic, czy warto jeszcze kupowac Olka C 725 UZ? Cena atrakcyjna bo troche taniej niz na allegro. Czy moze nawet za grosze nie opłaca sie tego kupowac? A jesli smialo mozna kupowac ten aparat to taki zestaw http://www.allegro.pl/item105149549_...an_gratis.html warto jest dokupic?

Pozdrawiam
    Kuba_psk

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Słuchaj jest to dobry aparat. Jasny obiektyw, 8 krony zoom optyczny, wykonanie jak w olkach, czyli na plus, tylko pytanie czy 3 mln mpix ci wystarcza?
    Jeżeli zamierzasz robić tylko odbitki 10X15 to śmiało kupuj, jezeli bawisz sie w programach graficznych i chcesz troche mocniej pokadrować to odpada....
    Tylko od razu mówie, gdzies po pół roku bedziesz chcial juz chociaz te 4 mln, potem chociaz te 6 i tak to sie potoczy.
    Tak szczerze to na te czasy to troche mało, ale mówie, zależy od zastosowania. Pozdrawiam
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdjecia 100% amatorsko. Czytalem w starych tematach ze odbitki 15x21 sa takze nie zlej jakosci a 13x18 bardzo dobre. Niestety w tym nie mam doswiadczenia. Focilem troche tym aparatem i calkiem dobrze mi w rece lezaj. Nie jest to takze zakup na dluzsza mete tzn. na pewno bede zmienial za jakies 8 miesiecy, a do tego czasu potrzebuje jakis aparat. Ten wydaje mi sie dosc dobry ze wzgledu na manuala choc nie pelnego bo jak wiadomo jest tylko AF i obiektyw, no i cena jest atrakcyjna.

Pzdr
    Kuba_psk

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Nie warto, ten aparat to syf...

Kolega miał i tylko narzekał, szumi jak cholera, brak mu manualnego ostrzenia więc do makro lipa. Lepiej poszukaj używanego c750 to najlepszy aparat w tym przedziale.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    j/w miałem co prawda doczynienia z C730 i jest to mały koszmarek. Szumy nawet na 100 są nie do zaakceptowania przy słabym świetle (a nawet dobrym - w mniejszym stopniu). W makro sobie jednak radzi, ale warunek podstawowy to oświetlenie. Autofocus w miarę sprawny. Radziłbym jednak rozejrzeć się za czym innym.

Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziekuje za odpowiedzi. Skusila mnie cena bo 350 zł z mala wada (klapka od wejscia na kable sie nie zamyka) ale skoro odradzacie to pewnie zrezygnuje. Mam kilka fotek robionych tym aparatem i musze zobaczyc jak one wygladaja.
    Jaki aparat doradzacie? Nie mam duzo pieniedzy niestety do wydania, a aparat posluzy mi tylko na jakies 8 miesiecy potem planuje zakup czegos lepszego, a nie chce zostac bez aparatu na ten czas.

Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam.

Oto fotki z tego aparatu robione wczesna wiosna. Moim zdaniem szumy nie sa zbyt widoczne.

światło dobre:

Wielkosc zdjecia oryginalnego 1488 x 1984.

światło słabsze:

Jeszcze jedno na slabszym swietle:

Niestety nie posiadam zdjec nocnych lecz postaram sie niedlugo zrobic tym aparatem tego typu zdjecia w ramach testu.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jeszcze raz zaznaczam ze w tym aparacie nie ma MANUAL ZOOM przez co zdjecia makro odpadają. Chcesz wiecej wiedzieć napisz do mnie na gg. Ja bym kupił teraz z tego przedzialu c750 lub c770 oba mają stopkę na lampę. Co do tych crop'ów to na jednym widze potforną aberację....
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska