Jacek, mam pytanie (pewnie głupie, ale co tam)... czy aby pozbyć się znaków wodnych genrowanych przez ten program przy zapisie pliku, muszę od razu zakupić program, czy może jest jednak jakiś inny sposób?Zamieszczone przez jacek2004
![]()
Jacek, mam pytanie (pewnie głupie, ale co tam)... czy aby pozbyć się znaków wodnych genrowanych przez ten program przy zapisie pliku, muszę od razu zakupić program, czy może jest jednak jakiś inny sposób?Zamieszczone przez jacek2004
![]()
Tzn. nie chodzi mi od razu o piratowanie...
Po prostu sądziłem że trial pozwala na bardziej swobodne pobawianie się programem przez jakiś okres.
doceniam cały proces HDR ale ... po wykonaniu go calosc powinna wygladac przynajmniej dla mnie realnie, nawet kosztem ciemniejszych partii zdjecia (nie mylic z czarnym ;)
jeden z moich pierwszych HDR, już pokazywane pojedyńczo, tym razem klejone
Kup sobie jeszcze poziomicęZamieszczone przez micky
.
Strasznie mały obrazek!
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Nigdy nie próbowałem wykonywać HDR (ani z RAWów, ani z indywidualnie naświetlanych kadrów), natomiast sądzę, że HDR z RAWu jest jak najbardziej wykonalny. Sam często robię mini-HDR - tzw. "kanapki", a więc krajobrazowe sklejki z dwóch rawów, wywoływanych raz "na niebo", raz "na dół" - i efekty są wg mnie zadowalające, np.:
Bardzo dobre zdjecia.Zamieszczone przez mariush
A co do HDR'ow to wydaje mi sie, że z oddzielnie robionych z JPG'ow nie da sie zlozyc dobrego hdr'a bez statywu - nie jestesmy w stanie utrzymac aparatu idealnie tej samej pozycji, dlatego RAW'y siwtnie sie tu sprawdzaja.
pozdrawiam
herman
E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50
Wczoraj, na próbę, skleiłem sobie Photoshopem pierwszego HDRa z 5 jpgów wyciągnietych z RAWa, od -2 do + 2 EV.
Trochę pracy było, choć z efektu nie jestem specjalnie zadowolony... wyszło troszkę nienaturalnie, zbyt przegięta rozp. tonalna...