Niebieski
Pomarańczowy
Fiolecik
I zima![]()
![]()
Niebieski
Pomarańczowy
Fiolecik
I zima![]()
![]()
Czy ostatnia fota to podczerwień w PS, czy filtr?
Pomarańczowe mistrzostwo!!! Zieleń przesoczysta przy takim niebie, ciepły kolor drewnianego mostka, super gra z niebem. Reszta na nie, bo sztucznie bardzo. fiolecik z wodą z głowy wyjsć nie możebrr...
Pomarańczka bardzo pozytywna![]()
juka
o kurde jak z bajki... ale mega soczyste kolorki :>
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Wszystko to filtry, trzy pierwsze to połówki szara, niebieska, tabaczkowa w różnych układach.
Też się złapałem na tym, że na odbicie w wodzie trzeba by stosować taką samą połówkę jak na niebo, bo inaczej wyłazi róznica. Ewentualnie, będę musiał na dól jakiś gradient rzucić w sofcie.
Ostatnia to IR Hoya 72 i konwersja do b&w plus niewielka obróbka.
wiem, że to wszystko jest dla ludzi - komputery, filtry itd.. ale w sumie wszystkie fotki są nienaturalne..jedynie ostatnia mi sie troche spodobała..
wole naturalne niedociągnięcia niż fotki po obróbce, które bardziej bliskie są grafice komputerowej..
takie moje zdanie..
"grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam gdzie chcą.." - z olympusem c-770..
Jacku czy można prosić Cię o większą wersję (lepsze efekty) IR(ostatnie zdjęcie) tak jak prosto z aparatu masz(czli takie ciemne czerwone) ?
Bardzo lubię się bawić w IR, obrobię i zamieszczę efekty. Co Ty na to ?
P.S. jak możesz to zamieść link tu albo na PW.
Co do zdjęć to najlepiej sie prezentuje to z pomarańczową połówką, bardzo łądnie wyszły kolorki.
było sobie życie
Jacek, na czym polegają i z czego wynikają Twoje ogrnaiczenia na tym forum.
Pomaranczowy jak z folderu biura podróży. Ekstra![]()
dead but dreaming...
Olympus c-5000 i trochę wyobraźni
Jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam. Dariusz Żak