Strona 96 z 156 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1558

Wątek: Esystem M42.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dzięki wielkie
    Ale ze mnie osiołek,w Sonnarze ekwiwalent wziąłem pod uwagę a w ZD nie !!

Chyba jednak kupię 70-300 i tak fotki robię z reguły przy dobrym świetle więc 4 mi powinno wystarczyc a 600 mm pozwoli z dalszej odległości zrobi przyrodnicze fotki nie płosząc tematu

No to jasnośc mam zupełną Trzeba się pozbyc M42 i wyłożyc kaskę na ZD 70-300

pozdrawiam!!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    No to jasnośc mam zupełną Trzeba się pozbyc M42 i wyłożyc kaskę na ZD 70-300

pozdrawiam!!
    Nie głupiej, inna jasość, inna GO, nie zawsze musisz strzelać z kilometra. To jest choroba wieku dziecięcego sam to przeszedłem.
    Popatrz jakie Mysikrólik robi fotki z manuala - cud, miód i orzeszki
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie głupiej, inna jasość, inna GO, nie zawsze musisz strzelać z kilometra. To jest choroba wieku dziecięcego sam to przeszedłem.
    Popatrz jakie Mysikrólik robi fotki z manuala - cud, miód i orzeszki
    Pamiętaj, że Mysikrólik ma także 70-300 i nie każda fotka jest z Sonnara.

Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Hehe wiek dziecięcy fajne !
    Nie wiem może Mysikrólik ma więcej cierpliwości może lubi czołgać się w trawie

A tak poważnie to strasznie ciężka ta lufa i nie poręczna,choć przyznam,że robi wrażenie solidnego szkła czym zresztą jest !!

70-300 pewnie i tak kupię !! A z Sonnarem jeszcze pomyślę ale nie wiem czy jest sens zamrażać gotówkę i nie korzystać ze szkła zbyt często !!

Pozdrawiam!!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ja na Twoim miejscu,zakladam,ze masz dlugiego kita pomyslal bym o Sigmie 135-400.Wtedy zadne majsterkowania Ci niepotrzebne.

Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jest to napewno rozwiazanie.Tylko sigma trochę ciemniejsza ale i dłuższa no i dwa razy droższa Może jakieś inne tele jeszcze można brać pod uwagę ???
    Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 20.05.08 o 11:42

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Sonnar fajna zabawka, ja swojego nie sprzedaję, bo raczej potem go w tej samej cenie nie kupię, a jednak i światło, i bokeh warte tych pieniędzy. Fakt kobyła z niego wielka, ale da się przyzwyczaić. Na pewno nie jest to podstawowe szkło na zwierzynę.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    OLYMPUS E-330 + Carl Zeiss Jena МС Prakticar 50/1.4

http://oly43club.ru/forum/index.php?showtopic=511

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Obiektyw do oceny

Przeszukałem całe forum i nic... Mam taki problem ... poszukuje do zabawy(do robienia zwiarzatek) obiektywu w miare taniego z 4/3 jeszcze mnie nie stac... JEstem uzytkownikiem e510 i pytanie: czy odpowiedni adapter z 4/3 na Om bedzie dobry dla tego obiektywu http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.
    a moze poszukac jakiegos z m42 ... i wogole czy oplaca mi sie ten interes... bo nie wiem jak z ostroscia... z gory dzieki

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Jeśli nie masz problemu z ręcznym ostrzeniem, masz w miarę dobry wzrok, trochę cierpliwości i czasu na ćwiczenia to obiektywy OM/M42 będą ciekawym uzupełnieniem szkieł systemowych. A może, jeśli się wprawisz, to pozostaniesz tylko przy szkłach Om/M42 .

Ten obiektyw, do którego podałeś link, jest całkiem ciekawy. Przy tej cenie, ze stałym światłem (może nie najlepszym) w całej rozpiętości ogniskowych nie można wymagać więcej.

Mam Panagora 400 mm f/5.6 na OM. Miesiąc ćwiczeń z tym obiektywem dał całkiem dobre efekty. Oczywiście zdarzają się pudła, bo fokus w oku nie zawsze dostrzeże wszystko w stosunkowo małym wizjerze E-500. Ale nauczyłem się juz wychwytywać drobne różnice w obrazie na matówce.

Nie zmienia to faktu, że gdy tylko będziesz miał okazje zakupu 70-300, nie wachaj się go kupić. Oko możesz poćwiczyć mimo wszystko, ale AF przyda się w sytuacjach gdy nie będzie czasu na ostrzenie ręczne lub zbyt ciemnych by dostrzec różnice w ostrości na matówce.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 28.05.08 o 11:44

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów