Tiaaaa, a Ty przeczytales Pedro Álvares CabralZamieszczone przez rodia
? Nie bylo tutaj takiego pomyslu, dlatego chcialem podpowiedziec alternatywne rozwiazanie.
Tiaaaa, a Ty przeczytales Pedro Álvares CabralZamieszczone przez rodia
? Nie bylo tutaj takiego pomyslu, dlatego chcialem podpowiedziec alternatywne rozwiazanie.
dzisiaj przyszedł.
trochę za ciemno, aby przetestować. na razie ładuje baterię.
Witam. Ok. 2-a tygodnie temu kupiłem polecaną przejściówkę, "od producenta z blokadą". Działa bardzo dobrze, ale do wykonania mam jedno zastrzeżenie. Otóż, po wyciągnięciu z worka bardzo się kleiła. Wydało mi się to dziwne? Zostawiłem do następnego dnia. Niestety nadal się kleiła i palce po krótkim kontakcie z nią również. Pomyślałem może jest czymś pokryta, -jakimś „smarem”. Zwilżyłem szmatkę (wodą) i przetarłem ją. Przejściówka... puściła kolor, czarno-niebieski. Wygląda na to że została pokryta jakimś preparatem w stylu „oksydy na zimno”. Cóż całość dokładnie wymyłem i wysuszyłem. Teraz ma ciemno metaliczny kolor, a nie czarny. Przypuszczam że, można by ją wymienić, ale mi się już nie chce. Ciekawe czy „Ktoś” też tak miał?
Od kogo, od pana z Lublina?
Niestety takZamieszczone przez Oleryk
Ou, a już sie przymierzałem...
No ale kupiłem Zuiko 50/2 więc temat manuali się oddalił.
Moja się leciutko lepi, ale na tyle mało, że tego nie zauważam.
Miałem to samo, również miałem wrażenie pokrycia przejściówki jakąś lepką substancją.
Ja mam już ok 6- miesięcy i nic się z nią nie dzieje . Może trzeba zadzwonić do Pana z Lublina i wyjaśnić .
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
na starym firmware (1.3) aparat nie widział obiektywu. po zainstalowaniu nowego (1.5) wygląda, że jest dobrze, z małym wyjątkiem -- nie umiem szukać ostrości ręcznie i zielone światełko nie chce mi zaświecić...muszę trochę poćwiczyć.