a jak oceniacie ten obiektyw w macro?
a jak oceniacie ten obiektyw w macro?
Ostrość chyba nie na grzybku, no i... to nie jest makro :-)))
(nie przeszkadza Ci różowy zafarb na zdjęciu?)
a jakim obiektywem zrobiles tego grzyba?
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
1. bo to zdjecie bez poprawiania WB
2. helios 2f/58mm
3. ostrosc jest na grzybku na pewno. ale f2 i 58mm sprawia ze mozna osiągnąć bardzo małą GO
oto inne przykłady:
Grzybki fajne choć chyba nie wszystkie jadalne. Z takiego samego obiektywu (Helioska+E500) przy f2 przykładowy portrecik bez poprawiania PS.
E-500, 14-45, 40-150 plus trochę M42
dzieki MLas, twój portret tez ciekawy, ale popraw go w PS moze dzieki temu uda ci sie uratowac te przepalenia na twarzy i bedzie git
to nie forum Ocena zdjęć !!! tutaj nawet lepiej jak sa oryginalne zdjecia. Przyszli uzytkownicy danego obiektywu moga ocenic zdjecie, a nie obrobke.Zamieszczone przez maryo
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
a co sadzicie o Jupiter 37A i o ARSAT C 2,8/80 interesuja mnie te obiektywy jestem swierzy jezeli chodzi o optyke i jakosc,a jezeli chodzi o m-42 to chyba tam najtaniej http://www.astrokrak.pl
concord
nie mam pojęcia jak spisuje się z cyfrą , ale jak fociłem analodżami to bardzo go sobie chwaliłem, leży jeszcze wszufladzie.
wyczytalem ze ARSAT C 2,8/80 ma inne mocowanie potrzebuje dodatkowej przejciowki pentagon six ktora kosztuje 200 setki ,odpada
concord