400 złotych?! Za 50/1.4?! Powaliło tych handlarzy.
SMC jest znakomity. Wiem, bo mam. Gdzieś na forum publikowałem linki do makro, a tutaj próbka z tego obiektywu:
http://grabun.com/zdjecia/takumar-55/
400 złotych?! Za 50/1.4?! Powaliło tych handlarzy.
SMC jest znakomity. Wiem, bo mam. Gdzieś na forum publikowałem linki do makro, a tutaj próbka z tego obiektywu:
http://grabun.com/zdjecia/takumar-55/
mam okazję kupić
-sonnar mc 180 f/2.8 stan super
-sonnar ale ten starszy typ (aluminowe obręcze) 135 f/3.5 (stan kiepski)
-pentacon 29 mm f/2.8 (stan super)
-soligor 35 mm f/2.8 (stan super)
-oreston (Meyer optick Gorlitz) 50 mm f/1.8 (stan dobry)
cena 350 zł brac całośc czy sie targować czy kupić osobno... proszę o pomoc
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Przy czubków szpilek lub gwoździ i f1.4 to za dużo. Jednak przy tej różnicy cenowej nie ma co wydziwiać - i 1.8 ujdzieZamieszczone przez ravee_n
![]()
Witaj. Na twoim miejscu wyprobowalbym Pentacona (po cropie masz 58mm, calkiem blisko 50-tki). Taki pentacon to na allegro kolo 100PLN chyba chodzi. Sonnar 180/f2.8 to musi byc strasznie ogromna lufaZamieszczone przez geo
. Co do calego zestawu za 350
Moze za pozostala kaske kupic sobie cos porzadnego do macro? (jakas Wolna 50mm, lub Industar 61L)?
kupiłemsonnar duży ale jak wyszło słoneczko to na f2.8 smigał tak jakbym miał stabilizacje w body (migawka 1:1250) a co najważniejsze jest ostry na 2.8, fajowy klocek
jak resztę sprawdzę to cosik wkleję ale sonnara polecam bardzo, z drugiej strony
90-250 f/2.8 ED waży 3 kg i kosztuje 17000 tyś
ZUIKO DIGITAL 50-200 mm f/2.8-f/3.5 waży 1,07 kg a cena 3500 zł
sonnar 1,3 kg dł 16 cm i cena fajowa
sample f2.8
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Witam !
To igliwie całkiem apetycznie wygląda .![]()
Pzdr
Mam maleńkie pytanie:
OM-Zuiko była to rodzina swietnych szkiełek, Olympus daje jakieś przejściówki do E systemu, czemu więc wszyscy sięgaję po system M-42.
Pytam nie bez powodu, w marcu zwłaszczę sobie E-510 w dualu i jednocześnie gromadzę szkła do mojej OM-ki mając w szufladzie starannie, kiedyś wybrane, szkła do M42. Teraz nie wiem czy pozbyc sie różnych Sonnarów, Pankolarów czy je trzymać.
Szkła Zuiko OM i tak będe grabił z allegro i innych ebay-ów, bo widziałem fotki maniaka systemu OM. To sie może przyśnić
Może NRD-owcy zrobili to lepiej. Nie podejrzewam ich o takie taleny .
CO JEST GRANE ??
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Zuiko są trudniej dostępne, szczególnie jeśli chodzi o ogniskowe >135mm. Prawie w ogóle nie ma takich obiektywów na allegro. Stąd, myślę, zainteresowanie M42.Zamieszczone przez Pi-er17
Smerf trudniej dostepne , to na pewno, ale wieli ponieca sie na 50mm, tu nie widze powodu. Masz lepszy ogląd, więć chętnie uszłyszę Twoją opinie poniżej 135mm.
Jeszcze mam pytanko o to coś:
http://www.allegro.pl/item318094038_...jak_nowy_.html
Czy warto by mieć dłuższego, czy czekać na 1305 + ZUIKO.
Pozdrawiam tego z matryca FF, choć na żelatynie
![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.