Strona 57 z 156 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1558

Wątek: Esystem M42.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510
    [..]czelkam jeszcze na carla zeissa 200m f4, ponoc super ostry [..]
    O, zazdroszcze! Nie wiem jak 200-tka, ale mam takiego calkowitego kundla 135mm/2.8, porownywalem go do Carl Zeiss Sonnara, bo znajomy ma i moj kundel wypadl bardzo slabiutko przy nim. Moze ta 200 bedzie OK. Wiem, ze Takumar 200mm/4 tez powinien byc spoko.

Marcin510
    Gość
    przepraszam pomylka, czekam na takumara smc 200mm f4
    widzialem kilka fotek z tego i opini ze jest mega ostry
    carl zeiss 200mm jest bardzo drogi, za drogi

mam tylko nadzieje ze bedzie dzialal z olkiem
    bo kupilem jakis czas temu 135mm jupitera 11 na m39 i niestety nie ostrzy w ogole, nie wiem czy nie zwalony jest, bo na canonach ponoc robia niezle makra na tym

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    przepraszam pomylka, czekam na takumara smc 200mm f4 [...]
    Hehe, tez zazdroszcze. Trzeba sie wybrac na gielde chyba a co!

edit: Tylko jak go chcesz porownac z dluzszym kitem, skoro sie wczesniej konczy?

Marcin510
    Gość
    no tak, idealnie sie porownania nie zrobi ale bedzie zblizone

Marcin510
    Gość
    czytam sobie wlasnie dyskusje o dynamice na e510
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25729044

i ktos zauwazylk to samo co ja, ze kitowy obiektyw przyczynia sie do przepalen
    bo jest wiekszy kontrast i ostrosc w porownaniu do topowych ale starych manualnych obietywow

ja podejrzewam ze to jest picowane softwarowo, aparat jak zorientuje sie ze podpielismy mu obiektyw kitowy moze podbija specjanie kontrast i ostrosc zeby ladnie wypadac na tle konkurencji... co sie dzieje w srodku nigdy sie nie dowiemy

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wątpie żeby to byla prawda. ale mozesz zrobic test: zablokuj styki ZD i pstryknij probne foto

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    czytam sobie wlasnie dyskusje o dynamice na e510
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25729044

bo jest wiekszy kontrast i ostrosc w porownaniu do topowych ale starych manualnych obietywow

ja podejrzewam ze to jest picowane softwarowo, aparat jak zorientuje sie ze podpielismy mu obiektyw kitowy moze podbija specjanie kontrast i ostrosc zeby ladnie wypadac na tle konkurencji... co sie dzieje w srodku nigdy sie nie dowiemy
    Na pewno. A ze szkłami ZD robi "lepsze" zdjęcia niż z manualnymi, by ludzie kupowali tylko ZD
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ja podejrzewam ze to jest picowane softwarowo, aparat jak zorientuje sie ze podpielismy mu obiektyw kitowy moze podbija specjanie kontrast i ostrosc zeby ladnie wypadac na tle konkurencji... :) co sie dzieje w srodku nigdy sie nie dowiemy :)
    Ja zaś "podejrzewam" iż brak wiedzy operatora sprzętu
    powoduje tego typu dywagacje.
    Jest instrukcja ... inne publikacje - które spowodują poznanie
    sprzętu z którym zamierzamy współpracować - niekiedy potrzeba
    czasu coby mieć własną komunikację z aparatem ... zajrzeć do
    menu aparatu i ustawić wedle własnych oczekiwań !
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

qbic
    Gość
    ZD to nowe konstrukcje, nowe powłoki.

Wczoraj porównywałem obiektyw "TELON 135mm F2.8" przyciemniony do F5.6 przegrał z ZD 40-150 (F3.5). żeby nie było wątpliwości z założona tekturką ograniczającą odbicia spowodowane za duża szerokością pola światła z ob.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Witam. Podejrzenia na temat wplywu zwarcia stykow w body na zdjecia moze niektorym wydawac sie absurdalnie smieszny. Dla mnie to ma sens, w szajsungu zwarcie stykow w niektorych starych szklach, ktorych dupki nie przewodza"pomaga na ekspozycje", to znaczy troche lepiej naswietla (dluzsze czasy). Bez tego zdjecia sa niedoswietlone. Podejrzewam jednak, ze pewnie juz by Olkowcy wiedzieli o tym, gdyby tak Olek swirowal i Ci podpowiedzieli.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów