yes, stabilization works in the wide range focal( but efficiency decreases) !
see test photo (dandelion = 51 mm) and IS also work wiht Jupiter-6 180mm and CZ Sonnar MC 135/3.5
http://oly43club.ru/forum/index.php?...indpost&p=1552
yes, stabilization works in the wide range focal( but efficiency decreases) !
see test photo (dandelion = 51 mm) and IS also work wiht Jupiter-6 180mm and CZ Sonnar MC 135/3.5
http://oly43club.ru/forum/index.php?...indpost&p=1552
yes, dandelion with holdersZamieszczone przez suchar
Ok, so I need only dandelion, without adapter. I have E-330, so I don't have IS. I'm interested only in AF confirmThanks, I'll think about buying this dandelion and probably soon you will be given an anserw. When do you have to know, whether I'm buying this dandelion, ro not?
Holders are these yellow things, lying in the box?[/quote]Zamieszczone przez vr
who really want to buy mail me : vr17(A)front.ru
my ICQ : 162748571
Witam
Śledzę uważnie wątek o M42, ale nigdzie nie znalazłem opisów obiektywów, które właśnie do mnie jadą. Wprawdzie kupiłem je po okazyjnej cenie, głównie dla przejściówek, ale warto o nie zapytać. Są to:
- Optomax f=135mm/1:2.8
- Sigma widemax f=28mm/1:2.8
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie.
pozdrawiam![]()
Nie znam tych obiektywów, a skoro właśnie do Ciebie jadą, to może właśnie Ty je przetestujesz?
Jak to? Nie rozumiemgłównie dla przejściówek![]()
Obiektywy + dwie przejściówki (M42 i T/M42) kosztowały ok. 200zł. Traktowałem to jako wstęp do M42. Przecież 2 przejściówki kosztują ok. 100zł więc obiektywy wyszły mnie również 100zł. Przy tak niskiej cenie warto było zaryzykować. Chciałbym jednak wiedzieć w co się wpakowałem![]()
Hallo!
Ja tez bylbym zainteresowany tym dandelionem ale bez przejsciówki. Tylko nie wiem jak rozwiazac sposob zakupu. Moze jeszcze ktos by chcial na forum i kupic ich wiecej - moze byloby taniej ?
PS.
Czy ja dobrze zrozumialem ze ów dandelion bedzie działał nie tylko z obiektywami 50mm ale i 135mm i innymi ? Na forum ru widzialem fotki przykladowe i sa tez z obiektywu 135mm wiec powinno działac, ale chcialem sie upewnic zanim kupie.
...był Olek jest A6000
Ja rezygnuję jednak. Mam tylko Heliosa i właśnie zamówiłem przejściówkę do Zuiko 50/1.8, więc nie ma dla mnie ta przejściówka sensu.
Ile w końcu ten dinks kosztuje (bez przelotki). Wysłał ktoś maila do gościa?