Strona 47 z 156 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    kurcze a ja nie widzę tych ostatnich dwóch zdjęć tylko zdrapki. Chce ode mnie jakiegoś logowania do obiektywni.pl ktoś ma też tak?
    Zdjęcia są wstawione z ich serwera... pewnie coś namieszali.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    kurcze a ja nie widzę tych ostatnich dwóch zdjęć tylko zdrapki. Chce ode mnie jakiegoś logowania do obiektywni.pl ktoś ma też tak?
    Zdjęcia są wstawione z ich serwera... pewnie coś namieszali.
    Prace serwisowe. Pewnie po południu ruszą.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    SMC Takumar 135/3.5

Kolejne zachwycające szkiełko.

Fotki z F3.5 i F4

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    helios 58/2 też jest niezły
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi Awatar paskud_nick
    Mieszka w
    N 53,7238 E 16,6745
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam
    Kochani oświećcie ignoranta, czy warto inwestować kilkadziesiąt zeta w przejściówkę M42>4/3 i próbować podpinać do olka E500 Rubinara MC 8/500 ? Pewnie tylko na statywie, ale czy z takim światłem w ogóle coś z tego będzie? Będzie coś widać przez wizjer i da się ostrzyć?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paskud_nick
    Witam
    Kochani oświećcie ignoranta, czy warto inwestować kilkadziesiąt zeta w przejściówkę M42>4/3 i próbować podpinać do olka E500 Rubinara MC 8/500 ? Pewnie tylko na statywie, ale czy z takim światłem w ogóle coś z tego będzie? Będzie coś widać przez wizjer i da się ostrzyć?
    w krzakach

mewa I

mewa II

zachody I

zachody II

Mieszka w
    N 53,7238 E 16,6745
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziękuję za te przykładowe zdjęcia. Przekonują, że warto spróbować zatem niebawem podejmę pierwsze próby

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paskud_nick
    Witam
    Fajna sprawa, sam się do niego przymierzam.
    Niektórzy piszą, że z takim światłem to raczej tylko do astrofotografii.

Ale jak dobrze poszukasz, to dorwiesz jego brata ze światełkiem 5,6, ot np. TUTAJ-klik lub TUTAJ-klik .

I myślę że tym można by już częściej powalczyć, do tego konwerter x2 i...

Tak na szybko w googlach kilka opinii znajdziesz np. TUTAJ-klik lub TUTAJ-klik , jakieś fotki TUTAJ-klik lub TUTAJ-klik .

Pozdrówka.

PS. z tego co widzę, to ze zdjęć powyżej tylko jedno jest zrobione tymże rubinarem i to właśnie ze światełkiem 5,6. Reszta to chyba nie ta lufa
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

Mieszka w
    N 53,7238 E 16,6745
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dziobolek, ale i tak bardzo przybliżyłeś mi temat. Teraz z większym zaangażowaniem poszperam w sieci, aby uzupełnić wiedzę Bo widzisz w moim przypadku zaistniała trochę nielogiczna sytuacja, mianowicie wcześniej uzyskałem dostęp do sprzętu, który aktualnie posiadam (ten rubinar, a i konwerter 2x też jest ) niż opanowałem umiejętności niezbędne, by się tym wszystkim sensownie i z jako takim efektem posłużyć No cóż, takie sytuacje też się zdarzają W każdym razie serdeczne dzięki za info i linki. Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Moje pytanie brzmi odnośnie ogniskowych. Z różnicy wielkości matrycy i małego obrazka wynika ze ogniskową w esystemie mnożymy razy 2 żeby mieć ekwiwalent malego obrazka.
    Więc jeśli kupię obiektyw na m42 np. taki pentacor 1.8 50mm - to jaką ogniskową uzyskam? taką jak bym podpiął 40-150 i ustawił 50? Proszę o jasną odpowiedź bo myśląc o tym tak sie zamotałem że już nic nie wiem.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów