Nie bede wyciagal wszystkich slimakow, bo mi sie nie chce, ale wywolalem wlasnie na potrzeby tego tematu jednego.
Tak, to jest SMC Takumar 55/1.8 - i nie ma mocnych!
Robiony, rzecz jasna, z pierścieniami makro.
Nie bede wyciagal wszystkich slimakow, bo mi sie nie chce, ale wywolalem wlasnie na potrzeby tego tematu jednego.
Tak, to jest SMC Takumar 55/1.8 - i nie ma mocnych!
Robiony, rzecz jasna, z pierścieniami makro.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
A mógłbyś pokazać cropa?
Ale masz wymagania...Zamieszczone przez mathu
Bez ostrzenia w trakcie wywolywania.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Taka mała fotka nie nadaje się do oceny obiektywu, bo nawet kit Canona da ostry obraz takiej wielkości :>Zamieszczone przez Eddie
A Takumar fajny, czekam na mojego.
Crop jednak tez moze Cie zmylic. Podczas wywolywania mozna rozjasniac, przyciemniac, doostrzac... tez nie jest to w pelni miarodajne.Zamieszczone przez mathu
BernArt - Moje zdjęcia
Niemniej na cropie właśnie świetnie widać wszystkie machinacje.
Masz może jakieś fotki z boke tego Takumara?
Witam
Od tygodnia pstrykam E-500 z kitem, ale juz za pare dniw moje łapy wpadnie przejsciowka na M42 wraz z obiektywem Pancolar 50/1.8. Chciałbym konkretnie dowiedzieć się na jakich programach mam tenże obiektyw obslugiwac? Wiem tylko tyle ze ostrzy sie manualnie...wiec moja wiedza nie powala...kolejne pytanie jest nastepujace - co ustawiam z poziomu samego obiektywu..bo jest tam masa przeroznych liczb
...czy działa potwierdzenie ostrosci ? Bardzo prosze o jakies praktyczne porady
Pozdrawiam
A - priorytet przysłonyChciałbym konkretnie dowiedzieć się na jakich programach mam tenże obiektyw obslugiwac?
Przysłonę i ostrość.kolejne pytanie jest nastepujace - co ustawiam z poziomu samego obiektywu..bo jest tam masa przeroznych liczb...
Nie.czy działa potwierdzenie ostrosci ?
Dzieki za błyskawiczna odpowiedz
ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa...gdy wybiore program A..i nastawie na obiektywie przysłone powiedzmy 2.0 to taka sama musze nastawic pokretlem w aparacie?..
Nie, po podłaczeniu obiektywu manualnego w ogóle nie da się ustawiać przysłony w aparacie.