Strona 40 z 156 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Eddie - E-330 nadaje się doskonale do ostrzenia przez LV, dlatego vr ma tak dobre efekty.

vr I tried to use Helios 44 with E-330, but I had problem with correct measuring of exposure. Have you got any problems with exposure and M42? Which exposure measurment do you use?

What a brilliant collection of lenses you have! Impressive
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Eddie - E-330 nadaje się doskonale do ostrzenia przez LV, dlatego vr ma tak dobre efekty.
    No tak, kurde, wszystko jasne :/
    A ja sie mecze przez te cholerna dziurke od klucza...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Magus

85mm on E-system is 170mm very long for portraits, to long.
    its stereotype

Eddie

VR, it's how I supposed, it's Helios-40.
    I wonder how perfect is your manual focusing. I'm using the SMC Takumar 55/1.8 since few months and now I find I have some problems with focusing that didn't appear before.
    And now, with Zeiss Sonnar lens the focusing is a real disaster to me.
    You're doing a real great job with the manual lenses.
    i was sniper in russian army

in heavy conditions i used LiveView 10X on my E330, its realy effective !!!

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    vr, you did not give the anserw to my question What M42 lenses do you have and can you tell us smth about them basing on your expieriences?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    VR, yeah... my E-500 and E-300 are a little out of this fine feature we call LV

Nevermind, I'm going to get the E-1, so I hope it will be a little bit better with the manual focusing.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    blady

I tried to use Helios 44 with E-330, but I had problem with correct measuring of exposure. Have you got any problems with exposure and M42? Which exposure measurment do you use?
    I used all exposure measurment mode, but to learn at first hand, i correct exposure manual for any M42 lens... for Helios 44 its -0/3 EV , for Helios-40 its -1 EV

What a brilliant collection of lenses you have! Impressive
    ...all has begun when I did not presume expensive optics Zuiko Digital... i buy M42-4/3 adapter and buy up any cheaply M42 lens...

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    suchar

vr, you did not give the anserw to my question What M42 lenses do you have and can you tell us smth about them basing on your expieriences?
    I experiment with many manual M42 and some OM lens!

my review, test, photos on any different M42 lens you can see here (but only russia):

http://oly43club.ru/forum/index.php?showforum=14

my eye's collection from INDUSTAR 61LZ (50/2. macro (i buy this lens at $20 ):

http://foto.ixbt.com/?id=album:2113

lips ))) :

http://foto.ixbt.com/?id=photo:22772

http://foto.ixbt.com/?id=photo:22590

I simply wished to show that it is possible take a good photos and not buying expensive lens (ZD 50/2 cost $500 ).

I liky experimenting with many different lens

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vr
    I simply wished to show that it is possible take a good photos and not buying expensive lens (ZD 50/2 cost $500 ).
    This sounds interesting - is it the price in Minsk? If yes, that might be cheaper to fly to Minsk for shopping (including free chance to see interesting city) than to buy in PL
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    The Gelios- 40 (75/1.5) f/1.5 have a Very nice bokeh - it's nice to watch.
    The matter of bokeh is a personal thing. I really don't like this one. Actually I was just about to buy mentioned lens but thanks to you vr I am not going to any more.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam takie pytanko:

Czy skala odwzorowania wynika jednoznacznie z minimalnej odległości ostrzenia i ogniskowej? I czy mając obiektyw który ostrzy z 35 cm zauważę różnicę kupując Industara 61L macro ostrzącego od 30cm, przy założeniu że mają tą samą ogniskową? Całość siedziałaby na pierścieniach.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów