Strona 38 z 156 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Chcialem wlasnie zauwazyc, ze Mathu ladnie ostrzy tym Heliosem. Ja od jakiegos czasu mam problem z trafianiem swoim Takumarem. Nie wiem czy jest to kwestia wzroku czy matowki, ktora przeszla ze mna troche i na dobre moglo jej to nie wyjsc... W kazdym razie, jak kiedys strafialem praktycznie zawsze, tak teraz trafiam rzadko... :/
    Zmęczenie materiału (oka, precyzji dłoni). Ja im dluzej foce swoim tym mam wieksze problemy. Czasem trzeba robic na tyle precyzyjne ruchy pierscieniem od ostrzenia ze sa na tyle małe ze i tak nie trafiam bo obiekt sie poruszył. Przymykac nie chce bo wtedy czmycha zaleta tanich jasnych manualnych stałek.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Maxim, przykro to stwierdzić, ale nie wiesz gdzie dzwoni... pokazujesz sample ze szkła, które są pozbawione ostrości, zachwalając to szkło??? Takie cropy mogę zrobić moją Nokią... ech...

Niektórzy pewnie widzieli - dla tych, których nieszczęście to ominęło , kilka pstryków z wykorzystaniem mojej ejedynki i 50-ki Revuenon:

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Zmęczenie materiału (oka, precyzji dłoni). Ja im dluzej foce swoim tym mam wieksze problemy. Czasem trzeba robic na tyle precyzyjne ruchy pierscieniem od ostrzenia ze sa na tyle małe ze i tak nie trafiam bo obiekt sie poruszył.
    Przecież znacznie dokładniej ostrzy się przesuwając aparat w osi optycznej.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush
    Maxim, przykro to stwierdzić, ale nie wiesz gdzie dzwoni... pokazujesz sample ze szkła, które są pozbawione ostrości, zachwalając to szkło??? Takie cropy mogę zrobić moją Nokią... ech...
    Cóż, różne są zboczenia :P Bo chyba tylko o to Ci chodzi... ja czerpię radość z fotografii i to mi wystarczy. A że nie oczekujesz od wycinków skompresowanych do jpg ostrości żylety, to już tylko Twój problem Szkła nie zachwalam, po prostu jestem z niego zadowolony niezależnie od bzdur, które wypisujesz. Żegnam więc i życzę miłego focenia Twoją "wypasioną" Nokią i przyjemności z analizowania piksel po pikselu wycinków.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wystaw jakiegoś rawa z tego szkła.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Maxim
    Cytat Zamieszczone przez mariush
    Cóż, różne są zboczenia :P Bo chyba tylko o to Ci chodzi... ja czerpię radość z fotografii i to mi wystarczy. A że nie oczekujesz od wycinków skompresowanych do jpg ostrości żylety, to już tylko Twój problem Szkła nie zachwalam, po prostu jestem z niego zadowolony niezależnie od bzdur, które wypisujesz. Żegnam więc i życzę miłego focenia Twoją "wypasioną" Nokią i przyjemności z analizowania piksel po pikselu wycinków.
    Nic nie zrozumiałeś... pogadamy jak dorośniesz i przestaniesz obrażać osoby, których nie znasz.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    monitoring on
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    hello, I'm from Brest(Belarus) and i very like using M42 on my Olympus E-330/E-300:

my photos:

Gelios- 40 (75/1.5) f/1.5

Industar 61lz macro (50/2. f/4

Jupiter (85/2) f/2

Gelios-77 (50/1.

Carl Zeiss Jena Tessar (2.8/50), f/2.8

many other my photo end tests M42 on Olympus E-system:

PORTRETs with E330 + M42

http://oly43club.ru/forum/index.php?showforum=14

http://oly43club.ru/forum/index.php?...eq=user&user=6

http://foto.ixbt.com/?id=user:238174

M42-4/3 adapter I buy here:

http://oly43club.ru/

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    vr, there are very nice and natural colours on Your photoes, the bokeh is amazing (on the 1st)'.
    And the magnetic beauty of Marina...
    The photoes are... different, I'd say Work on the light.
    It's a pity Your web page is in Cyryllic alphabet, it's pretty hard to read

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    The Gelios- 40 (75/1.5) f/1.5 have a Very nice bokeh - it's nice to watch.

Very good colurs - one of the best shots taken m42 on E-system for me.

Congratulations.
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów