Strona 21 z 156 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1558

Wątek: Esystem M42.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

e300 + Peleng 8mm...

ja poprosze zdjecie w (malym) pomieszczeniu (przy dobrym oswietleniu), jak najwieksze i bez obrobki...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Szkoda, ze takie male te zdjecia... Wrzuc jakas fotke, z rybim okiem, ale w wiekszej rozdzielczosc, bo tak to niewiele widac. Tak okolo 1000 niech ma dluzszy bok.
    Pzdr
    bałem się, że sa jakies limity wielkości zdjęć, nie chciałem też zapychać łącz.
    ok, teraz "polecą" dwie foty na pełny ekran. jedno z drzewami (widac wyraźnie zakrzywienia"), na drugim same ruiny. niebo przepalone (w rzeczywistości pokryte było chmurami, czyli naturalny byłby jasnoszary kolor) , po fakcie widzę, że powinienem byłem włączyć korektę -0,7 EV.

zdjęć wnętrz na razie nie posiadam, a w domu bałagan
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p3170968_678.jpg
Wyświetleń:	259
Rozmiar:	224,8 KB
ID:	1215   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p3170992_804.jpg
Wyświetleń:	225
Rozmiar:	235,9 KB
ID:	1216  

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dzieki. Ale ten obiektyw wygina... Z tego co wiem, to chyba jest jedynie limit wielkosciowy do 256 KB w zalaczniku.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    panorama z jednego zdjęcia
    wyciąłem środek środek jednego zdjęcia wzdłuz linii horyzontu. jakość JPG na poziomie 86 aby zmieścic sie w limicie.
    po prawej stronie stoi słup linii elektrycznej, widac na nim spora aberrację. niestety, nie pamietam przy jakiej przysłonie to było robione (zapewne około 8 ), a EXIF nic tutaj nie pomoże...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2007_0311prba_pelenga0033_cr_763.jpg
Wyświetleń:	279
Rozmiar:	230,9 KB
ID:	1217  

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Re: e300 + Peleng 8mm...

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    ja poprosze zdjecie w (malym) pomieszczeniu (przy dobrym oswietleniu), jak najwieksze i bez obrobki...
    już służę
    teraz przynajmniej pamiętem przysłonę : 5,6
    ISO 200, kompletnie bez żadnej obróbki poza zmniejszeniem w FastStonie do wymiarów 960x1280.

aha, przed chwilą sprawdzałem klatkę schodową - nie mam żadnych zabytkowych łuków, to tylko i wyłącznie robota Pelenga

Nazwa:	p3211000_753.jpg
Wyświetleń:	206
Rozmiar:	218,5 KB
ID:	1219   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p3210999_153.jpg
Wyświetleń:	203
Rozmiar:	177,8 KB
ID:	1220  

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    hehe thx wlasciwie to chodzilo mi o jakies proste-prostokatne pomieszczenie zeby mozna bylo zobaczyc zniekszatalcenia; przy skosnych schodach to troche gorzej
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ale super widać to na suficie i krzywizny poziome schodów.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Japoński Kenlock 400 mm, o świetle 6,3. Tylko raz (i krótko) miałem pokazję podpiąc toto do ejedynki... jak tylko przyjdzie pogoda pobawię się nim częściej.

ISO 200, f 6,3, 1/1250 s., ogn. 400 mm; odległość od Edwarda - ok. 20-25 m, bez cropa (poza kwadratem); bez statywu, lekko podostrzone.

Niesamowicie ciężko się ostrzy... Nieruchome obiekty (np. pasące się zwierzaki) pewnie łatwiej, ale ruchliwe diabelstwo (jak mój Edward) praktycznie tylko "na oko".

| OlyJedi Awatar NimnuL
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Mariush, co to jest wokol Edwarda? Nie wyglada na bokeh ... fociles go przez jakies krzaki/trawe?
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    Mariush, co to jest wokol Edwarda? Nie wyglada na bokeh ... fociles go przez jakies krzaki/trawe?
    Dokładnie tak jak piszesz.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów