Właśnie z taką ostrzyłem![]()
Właśnie z taką ostrzyłem![]()
Jak dlamnie wizjer na 12xp jest jakis taki ciemny i taki dziwny, ale na e400 za to jest jak tak tera porownalem to strasznie ciasniutki ;/ i tak zle i tak niedobrze ;P
Nie przesadzajmy z tym ostrzeniem tragedii nie ma, choć w porównaniu do wielu analogów to pewnie lipa. Bolączką jest brak podglądu zdjęcia w pełnej rozdzielczości po zrobieniu (tak to jest przynajmniej w e400 ale pewnie i w następnych modelach też) tylko ta dziadowska miniaturka zapisana w rawie, która przy płytkiej GO guzik daje i po zbliżeniu 8x widać kaszanę. Chyba dopiero w e620 się z tym uporali.
Ale chyba nie ruską
Może to co napiszę jest obrazoburcze, ale jestem człowiekiem z tamtych czasów i miałem porównanie różnych analogów. Zdecydowanie najlepiej oceniam matówki Canona. Były lepsze od niezłych przeciez matówk w OM-kach. Najłatwiej ustawiało mi sie ostrość i najmniej "ściemniało" koło nastawcze z klinem.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Witam, mam e-410 i gdy podpinam do niego heliosa 44-2 lub 44-4 2/58 za pomocą przejściówki z potwierdzeniem, przysłona od razu ustawia się na 2.8 i nie można jej zmienić, głównie chodzi mi o zmianę na f/2 , ktoś pomoże?
Przysłona ustawiana w przejściówce z potwierdzeniem nie ma żadnego znaczenia, to tylko informacja do zapisania w exif. Ustaw przysłonę na pierścieniu obiektywu i pstrykaj foty.
Zresztą temat już był kilka razy poruszany na forum, przejściówkę programuje się według instrukcji do niej dołączonej.
pozdr
Ostatnio edytowane przez magnum ; 1.09.09 o 11:37
Czy rozbierał ktoś jupitera 9 85/2 ?
Środkowa soczewka ma jakiś niewielki luz, czy można to jakoś dokręcić ?
E510+ZD14-54+ZD50.2+m42