Co to znaczy "od zenita"? Ja bawilem sie Sonnarem 300mm, gra warta swieczki o ile cos tak dlugiego jest komus potrzebne.
Co to znaczy "od zenita"? Ja bawilem sie Sonnarem 300mm, gra warta swieczki o ile cos tak dlugiego jest komus potrzebne.
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
tair? sam go mam i głównie z uwagi na dłuższe tele kupiłem przejściówkę. jeżeli chcesz długiej ogniskowej za małe pieniądze to nawet fajny jest ale w sumie rzadko go używam
.
no wlasnie chodzilo o TAIR'a. leży sobie i juz kiedys ktos mial na niego chetke. ale z moja sklonnoscia do chomikowania - "niech leży, jeść nie woła - może się kiedyś przyda".
Szukam zdjęć które mnie przekonają że nie zepsuję nowiutkiej e-500 jakąś przejściówką...a że jednak warto...
pozdrawiam
Nie zepsujesz bo niby czym?
Ja przelotke kupilem w http://www.foto-akcesoria.com.pl/ind...i=produkt&nr=1 dobrze wykonane.
Wedlug mnie warto kupic przelotke, w sumie obiektyw juz masz wiec koszt jest niewielki, a zabawa z M42 fajna.
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Nimmul: moze wiesz, czy ta przelotka pasuje tez do E330?
Na pewno, to ten sam bagnet co w innych lustrzankach systemu E.
Dzieki. Oczywiscie, ze tak, ale troche sie zastanowilem, bo tam jest napisane tylko o E1 i E300, a do inncyh systemow nie ma napisane, jakie modele konkretnie. Zastanawialem sie, czy jednak jakiejs roznicy nie ma, bo nie wiem dokladnie jak wyglada ta przelotka. Pewnie po prostu nie aktualizowali strony od dawna.Zamieszczone przez NimnuL
Dokladnie, po prostu nie aktualizowali modeli i tyle.
Nie ma prawa nie pasowac. To zwykly pierscien bez udziwnien - jak obiektywy pasuja (a pasuja) to i przelotka musi pasowac ...
Ok, dzieki za potwierdzenieZamieszczone przez NimnuL
To M42 to moze byc calkiem ciekawa zabawa... I niedroga.
Pzdr
Nie "może" tylko "jest"![]()
Powodzenia.