Strona 110 z 156 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.091 do 1.100 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi Awatar Jogi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

dwa przykłady z heliosa

standard 50/f2, z ręki i wywoływane z raw na szybko na kiepskim monitorze, mogą być przekłamania kolorów i ponoć jakiś szum... po wyostrzeniu pewnie

jutro dostanę porsta 1.8 50tkę (50 zł na alledrogo), wie ktoś coś na temat tego szkiełka? może jakieś fotki tym zrobiliście?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	flower.jpg
Wyświetleń:	409
Rozmiar:	150,4 KB
ID:	6653   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	red.jpg
Wyświetleń:	410
Rozmiar:	141,7 KB
ID:	6654  
    Ostatnio edytowane przez Jogi ; 13.08.08 o 21:18 Powód: nauka

| OlyJedi Awatar enter
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    porsty z reguły miały dobre parametry przy jasnych szkłach 1,4/50 1,8/50 1,8/135mm

| OlyJedi Awatar Jogi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    niestety strasnie mało sampli w sieci, zresztą jutro przetestuję bo coś mi moja intuicja mówi że kupiłem dobre szkło, tylko moda jest na inne konstrukcje i dlatego takie ceny osiągają na alledrogo

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Trzeba patrzeć najlepiej na dany egzemplarz - już się przekonałam, że szkło szkłu nierówne.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Trzeba patrzeć najlepiej na dany egzemplarz - już się przekonałam, że szkło szkłu nierówne.
    Radziecka myśl techniczna z tego słynęła
    Można powiedzieć, że to była produkcja unikatowa, jak się udało.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Radziecka myśl techniczna z tego słynęła
    Można powiedzieć, że to była produkcja unikatowa, jak się udało.
    Widocznie nie wszystkie szkiełka były dość głęboko zakopane w ziemi

| OlyJedi Awatar Jogi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    kurcze, ja tu cały w nerwach a Wy mnie nie pocieszacie... dalej czekam na tego porsta a długi weekend więc pewnie koło środy będzie a drogę ma za gliwic do zabrza (8 min pociągiem).
    W międzyczasie tak na priedłażenie razgawora jesze raz z heliosa:
    (tego flektogona nie polecam olkom, ze wględu na mnożnik ale jeśli ktoś blisko zabrza mieszka i chciałby do jakiejś innej puchy podpiąć to udostępnię niedrogo, sam jestem ciekaw efektu, lookałem przez zenita i bardzo obiecująco to wygląda... )
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	flektogin.jpg
Wyświetleń:	351
Rozmiar:	129,4 KB
ID:	6674  
    Ostatnio edytowane przez Jogi ; 14.08.08 o 23:36

| OlyJedi Awatar Jogi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    VR świetne szkiełko jak widać. Ja dziś dostałem do łapy porsta 1.8/50, więc na razie wrzucam fotę z pleneru (tak na szybko), jak porobię coś więcej to uzupełnię bo mało było o tym szkiełku. Pierwsze wrażenia: dosyć ostry na pelnej dziurze chodź przyjemnie miękko maluje a im ciemniej wiadomo. Po przejściu z heliosa niebo a ziemia choć helios dawał radę. To akurat było pod słońce i chyba nawet na pełnej dziurze. Drugie jest w galerii (wierza ciśnień).

Nazwa:	test.jpg
Wyświetleń:	309
Rozmiar:	241,0 KB
ID:	6793  

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mam pytanie o potwierdzenie ostrosci przez CHIP. Skoro pomiar ostrosci jest o ile dobrze mi sie zdaje w pryzmancie czyli w Body to najwidoczniej CHIP sluzy tylko do tego zeby mozna bylo sobie w EXIFie poczytac na jakiej przyslonie bylo robione zdjecie. W takim razie nie musi byc to jakis sprcjalny uklad tylko chyba zalaczenie ostrzenia cyfrowego polega to na zwarciu stykow w body ktore zalaczaja potwierdzenie ostrosci. Co o tym myslicie?? Czy ktos szukal gdziec takich info w necie??

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów