Strona 10 z 156 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Sonnar 200/2.8

Tutaj pokazowe fotki zrobione Sonnarem 200/2.8 - proszę nie traktować tych pstryknięć jako dowodu na fantastyczną ostrość obiektywu czy też jej brak; ostrzone ręcznie (no bo i jak inaczej?), przy sporym wietrze, odległość od obiektu ok. 3 metry. Przy wolnej chwili i sprzyjających warunkach zrobię coś bardziej miarodajnego.

Ale szkło i tak fajne, polecam.

Zdjęcia tutaj:

http://grabun.com/zdjecia/sonnar-200/

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

redukcje M42

Witam.

No i stało się. Zapodałem sobie wreszcie pzejściówkę na M42

Kosztowała 50zł ale przesyłkę miałem gratis. Nie wiem czy na jakiejś drosdze wyjątku, bo człowieka męczyłem mailowo sporo wcześniej, Czy to norma.

Jest srebrna - moze to przeszkadzać alibo nie. Mi narusza odczucia estetyczne, więc jak będę miał chwilkę to zaniosę do anodyzowania

Pozbawiona popychacza przyszłony ale wykonana solidnie i budząca zaufanie.

Facet je podobno sprawdza z E500 brata i Sonnarem 180 , więc eliminuje luzy i wyrzuca te co mu nie wyszły - (pewnie na rynek wschodni idą)

Mi teraz będzie się pojawiało tych zdjęć bo szkieł na M42 mam po uszy więc jak pojawi się coś co mogło by coś wnieść do tematu - będę zapodawał.

A jak ktoś by chciał kontakt do człowieka : Krzysztof Barteczko kbsmc@wp.pl
    Na Allegro jako "smcigsm" i jest z Wodzisławia Śląskiego.

pozdrawiam

dobas

| OlyJedi Awatar format
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: redukcje M42

Cytat Zamieszczone przez dobas
    Pozbawiona popychacza przyszłony ale wykonana solidnie i budząca zaufanie.
    Mam ten sam adapterek, wszystko niby okey, nie mniej irytuje mnie właśnie brak tego popychacza, praktycznie wszystkie szkła które mam na m42 są właśnie z popychaczem, a ograniczanie się do f-min nie do końca mi pasuje. Ma ktoś z Was sposób na małoinwazyjne zatkanie tego feralnego popychacza ?

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Po lekturze wypowiedzi w tym wątku postanowiłem nabyć ten adapter jako że jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch aparatów ZENIT 12XP, w tym jeden fabrycznie nowy i nigdy nie używany.
    Tak wyszło.
    Dzisiaj otrzymałem prosto z Lublina to cudo, po zapłaceniu 64 PLN plus koszty przesyłki.
    Muszę wyznać, że pierwsze wrażenie - po dokładnym obejrzeniu - jest jak najgorsze:

* t a n d e t a *

Zastanawiam się, czy od razu wyrzucić ten chłam, czy też narażać mój nowy E500 na kontakt z czymś takim.
    Poradźcie.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    Cytat Zamieszczone przez maryo
    dzieki MLas, twój portret tez ciekawy, ale popraw go w PS moze dzieki temu uda ci sie uratowac te przepalenia na twarzy i bedzie git
    to nie forum Ocena zdjęć !!! tutaj nawet lepiej jak sa oryginalne zdjecia. Przyszli uzytkownicy danego obiektywu moga ocenic zdjecie, a nie obrobke.
    Wygląda to na zdjęcie ulepszane, tylko nieco przesadzono z ulepszaniem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    * t a n d e t a *

Zastanawiam się, czy od razu wyrzucić ten chłam, czy też narażać mój nowy E500 na kontakt z czymś takim.
    Poradźcie.
    Pozdrówka
    moby, czy Ty aby nie przesadzasz? Przejsciówka, jak przejsciówka, diamentami nie jest wysadzana to fakt. Zapinaj do korpusu i ciesz sie z jasnych obiektywów
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja mam przejściówkę z Lublina i jest spoko. Nie ma problemu z popychaczem, bo jest tak wytoczona, że popycha popychacz (ładne zdanie zbudowałem ). Dla tych, których popychacze nie są popychane jest link z instrukcją, jak na stałe zablokować popychacz.
    Operacja jest prosta - osobiście to sprawdziłem. Zablokowałem Heliosa, by go używać do mieszka makro.
    Jedna uwaga - ostrożnie odkręcajcie śrubki - potrzebny jest dobry, dopasowany śrubokręt. Śrubki w Heliosie zrobione są z marnego (miękkiego) materiału i łatwo wyrobić nacięcie. I wtedy **** blada.

http://mkropa.republika.pl/m42_2.htm

ps. Widzę, że gość z Lublina doczekał się konkurencji . I zjechał z ceny. Ech, nie ma to jak zdrowe mechanizmy rynkowe .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    * t a n d e t a *
    Wyrzuć. To rozwiąże wiele Twoich zmartwień. A jeszcze lepiej - sprzedaj komuś tanio, może nabywca będzie wiedział, jak zrobić z tego użytek ;-)

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [quote="Rafał Czarny"]Ja mam przejściówkę z Lublina i jest spoko.
    Drogi Czarny,
    Moja też jest z Lublina i robi wrażenie strasznie tandetnej. Boję się, że po wkręceniu posypią się z niej opiłki do środka aparatu
    .

Nie ma problemu z popychaczem, bo jest tak wytoczona, że popycha popychacz (ładne zdanie zbudowałem ). Dla tych, których popychacze nie są popychane jest link z instrukcją, jak na stałe zablokować popychacz.
    Operacja jest prosta - osobiście to sprawdziłem. Zablokowałem Heliosa, by go używać do mieszka makro.
    Przykro, ale nie mam mieszka makro.
    Jedna uwaga - ostrożnie odkręcajcie śrubki - potrzebny jest dobry, dopasowany śrubokręt. Śrubki w Heliosie zrobione są z marnego (miękkiego) materiału i łatwo wyrobić nacięcie. I wtedy **** blada.
    Na szczęście mam dwa takie obiektywy.
    http://mkropa.republika.pl/m42_2.htm
    ps. Widzę, że gość z Lublina doczekał się konkurencji . I zjechał z ceny. Ech, nie ma to jak zdrowe mechanizmy rynkowe.
    Te zdrowe mechanizmy rynkowe jakoś nie mogą spowodować, aby ciekawe obiektywy 4/3 Sigmy pojawiły się w sprzedaży.
    Czekam na taki jeden, ale w ofercie sklepu pisze, że termin dostawy jest nieznany.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [quote="Rafał Czarny"]Ja mam przejściówkę z Lublina i jest spoko. Nie ma problemu z popychaczem, bo jest tak wytoczona, że popycha popychacz (ładne zdanie zbudowałem ). Dla tych, których popychacze nie są popychane jest link z instrukcją, jak na stałe zablokować popychacz.

Wybacz że zadam może głupie pytanie, ale po czym poznać, czy popychacz popycha, czy też nie i w ogóle co ma popychać?
    Z góry dziękuję za info, bo bez tej wiedzy chyba nie spróbuję używać tej przejściówki, żeby - broń boże - czegoś nie zepsuć w aparacie.
    Pozdrówka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów