Witam .
właśnie dziśiaj kupiłam e-300 i mam pytanie odnośnie korekty ostrości w menu aparatu. W specyfikacjach jest podane korekta ostrości: 7 stopni, a w moim aparacie jest tylko -2 + 2. jak to możliwe ?
Witam .
właśnie dziśiaj kupiłam e-300 i mam pytanie odnośnie korekty ostrości w menu aparatu. W specyfikacjach jest podane korekta ostrości: 7 stopni, a w moim aparacie jest tylko -2 + 2. jak to możliwe ?
Może kwestia starszego FIRMWARE ?
Nie wiem. tak miu sie nasunął pomysł, więc piszę...
pozdrawiam
dobas
Pierwsze co nalezy zrobić to zauktualizować soft w body E-300, poza tym najlepiej robić w RAW i wtedy mozna wszystko pozmieniać w komputerze, tym bardziej że czasami WB w E-300 lubi przekłamać.
i tak samo jest z saturation, contrast.
Tak możesz mieć jak masz ustawiny jakiś predefinioany tryb np. portret, krajobraz, czy P w trybach ASM możesz zmieniac ustawienia do woli.
patrzyłam w trybie p,a,s,m i jest tak samo. no i teraz właśnie juz mi akumulator padł.Ale patrzyłam na strone Stevesa Digicams http://www.steves-digicams.com/2004_.../e300_pg5.html to jest identycznie jak u mnie
U mnie w trybach ASM sharpnes, contrast, saturation mogę zmieniać w krokach -2,-1,0,+1,+2 Jeżeli u ciebie jest inaczej to koniecznie wgraj nowy soft, jak to zrobić jest opisane na stronie www.olympus.pl
tak też i uczynie. a i jeszcze ni widzę tych przykładowych zdjęć z opisami
GRATULEJSZYN ZAKUPU (ile dałaś i gdzie kupiony?)
regulacja parametrów jest 4 stopniowa (he z zerem to pięcio) , czyli -2 , -1 ,0 , +1, +2 , tak jest z najnowszym softem.
Kupiłam u siebie w siedlcach. Całkowicie zapomniałam o jednym sklepie i był pewnie czekał na mnie. Kupiłam E-300 14-45 + 1gb Kingston Elite Pro cena= 2250zł. Jestem zadowolona
![]()
![]()
.
Pozdrawiam serdecznie