Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.
4 superowa, reszta odpada![]()
Nie cierpię ZOO. Nie cierpię cyrków.Zamieszczone przez MaBri
Zdjęcia z ZOO nigdy nie będą wesołe. Chyba, że mówimy o jakimś ZOO w RPA, ale gdzieś tam. A na zdjęciach... zgroza (nie, nie oceniam zdjęć).
Faktycznie zgroza, dobrze oddają ponury los zamkniętych zwierząt, chyba przestanę zabierać córkę do mojego zoo...![]()
Pozdrowionka
Ten kawał wielbłąda jest swietny, ptaszysko też.
Wg mnie Autor celowo zrobił taki reportaż. Reportaż , bo cięzko to inaczej nazwać. Celowo skupił się na zamknięciach , kratach. Taki post z przesłaniem - które zostało odebrane. Mi osobiście zoo nie przeszkadza - choć los zwierzaków marny.
Fotka 4 byłaby rewelacyjna gdyby nie obcięcie czubka głowy - tyle na temat![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
Witam,
kiedys odwiedzilem male ZOO, pojechalem tam tylko dlatego, ze zwierzeta nie siedza w klatkach. No i faktycznie, maja tzw. wolny wybieg, jest to milsze dla oka i serca. Nawet lwy i tygrysy mialy ogromny plac wsrod traw drzew i potoku. Ptaki przebywaly w ogromnych klatkach, malpy hasaly na wolnej przestrzeni, itd. Jednak jedynie dzieciom, i to tym najmniejszym moglo sie zdawac, ze to autentyczna wolnosc. Kazdy z nas wie, ze juz tam za chwile natrafia na plot czy mur.
Mimo wszystko jest to nieco sympatyczniejszy widok, ale tylko nieco.
Pozdrawiam,
excel
Witam
Jeżeli chciałeś pokazać cierpienie i smutek tych zwierzaków - to niestety wyszło to b. dobrze...
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Początkowe zdjęcia przygnębiające, nie mogę patrzeć! Reszta ok!
Jak dla mnie zdjecie trzecie najbardziej smutne.