o kurcze zdolowalem sie bo wlasnie dzis wyslalem sprzet do serwisu.... mam nadzieje ze wroci i bedzie oki (bo nie po to tak dbalem o sprzet)![]()
![]()
![]()
o kurcze zdolowalem sie bo wlasnie dzis wyslalem sprzet do serwisu.... mam nadzieje ze wroci i bedzie oki (bo nie po to tak dbalem o sprzet)![]()
![]()
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Co Ci nawaliło?Zamieszczone przez Jeronimo
PS. Nie dołuj się. Mimo wszystko są to sporadyczne przypadki.
nie robmy tu off topic'a zapraszam tu https://forum.olympusclub.pl/forum22...0,36.htm#53336Zamieszczone przez The z00m
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Chcę tylko powiedzić że u mnie ten BF ?? występował widocznie dla oka, więc te moje testy były głównie po to aby pokazać chłopakom w serwisie.
było sobie życie
Hmmm, zastanawiający ten BF - wydrukowałem test do D70 i będę męczył dziś mojego Oleksego - zobaczymy, co z tego dobrego wyniknie, bo ostatnio coś zauważyłem, że czasem AF zawodzi, i dobrze by było sprawdzić na ile to wina moja, a na ile Olego![]()
Nie przesadzajmy. AF ma prawo w określonych warunkach zawieść. Nie dotyczy to tylko produktów Olympus'a. Jeszcze nie doczekaliśmy się ideału, który radzi sobie zawsze i w każdych warunkach. Nikon'y z serii d2 mogą się pochwalić chyba najdoskonalszym jak dotąd AF jednak i w ich przypadku AF może się oszukać.Zamieszczone przez nieboraku
Zrób test w dobrych warunkach oświetleniowych. Stwórz mu idealne warunki i sprawdź wówczas czy AF ostrzy tam, gdzie Ty chcesz i czy jest to powtarzalne.
No i zrobiłem - z kitowym szkem 17.5-45mm. Wyniki pozostawiam do oceny wam, bo ja sam nie wierzę, w to co widzę...
Tak wygląda stanowisko
a tu linki do fotek, zmniejszone do 1600x1200 - jak trzeba będzie wstwię oryginały.
17mm v.1
17mm v.2
17mm v.3
24mm
36mm
45mm v.1
45mm v.2
45mm v.3
I co o tym myślicie?
moim zdaniem jest b.dobrze
I'm so happy with my new black body.
Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/
a moim zdaniem nie- za wyjątkiem v2 zdjęcia przy 17mm, reszta 17mm i 24 ostrzą przed miejscem, gdzie powinny. Za moment będę robił próby jeszcze raz - postarałem się ustawić statyw na 45 stopni, choć idealnie nie będzie (nie ma kątomierza), ale pobawię się, coby się upewnić. Fakt, że przy 36 i 45mm jest spoko. No nic, poćwiczę, popróbuję jeszcze i zobaczymy. Porobię teraz kombinacje 17mm z różnymi f i zobaczymy, gdzie tkwi przyczyna. Ogólnie jestem zaniepokojony.
Wg mnie do kitu wyszly:
17mm v.1
17mm v.3
24mm
Resza jest w porzadku.
Czym sie roznia od siebie w grupie 17mm jak i 45mm wersje v1, v2, v3 ??
...był Olek jest A6000