Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Roznice w ustawieniu AF a ostroscia zdjecia

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    o kurcze zdolowalem sie bo wlasnie dzis wyslalem sprzet do serwisu.... mam nadzieje ze wroci i bedzie oki (bo nie po to tak dbalem o sprzet)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    o kurcze zdolowalem sie bo wlasnie dzis wyslalem sprzet do serwisu.... mam nadzieje ze wroci i bedzie oki (bo nie po to tak dbalem o sprzet)
    Co Ci nawaliło?

PS. Nie dołuj się. Mimo wszystko są to sporadyczne przypadki.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Co Ci nawaliło?
    nie robmy tu off topic'a zapraszam tu https://forum.olympusclub.pl/forum22...0,36.htm#53336
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Chcę tylko powiedzić że u mnie ten BF ?? występował widocznie dla oka, więc te moje testy były głównie po to aby pokazać chłopakom w serwisie.
    było sobie życie

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hmmm, zastanawiający ten BF - wydrukowałem test do D70 i będę męczył dziś mojego Oleksego - zobaczymy, co z tego dobrego wyniknie, bo ostatnio coś zauważyłem, że czasem AF zawodzi, i dobrze by było sprawdzić na ile to wina moja, a na ile Olego

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez nieboraku
    Hmmm, zastanawiający ten BF - wydrukowałem test do D70 i będę męczył dziś mojego Oleksego - zobaczymy, co z tego dobrego wyniknie, bo ostatnio coś zauważyłem, że czasem AF zawodzi, i dobrze by było sprawdzić na ile to wina moja, a na ile Olego
    Nie przesadzajmy. AF ma prawo w określonych warunkach zawieść. Nie dotyczy to tylko produktów Olympus'a. Jeszcze nie doczekaliśmy się ideału, który radzi sobie zawsze i w każdych warunkach. Nikon'y z serii d2 mogą się pochwalić chyba najdoskonalszym jak dotąd AF jednak i w ich przypadku AF może się oszukać.

Zrób test w dobrych warunkach oświetleniowych. Stwórz mu idealne warunki i sprawdź wówczas czy AF ostrzy tam, gdzie Ty chcesz i czy jest to powtarzalne.

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No i zrobiłem - z kitowym szkem 17.5-45mm. Wyniki pozostawiam do oceny wam, bo ja sam nie wierzę, w to co widzę...

Tak wygląda stanowisko

a tu linki do fotek, zmniejszone do 1600x1200 - jak trzeba będzie wstwię oryginały.

17mm v.1

17mm v.2

17mm v.3

24mm

36mm

45mm v.1

45mm v.2

45mm v.3

I co o tym myślicie?

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    moim zdaniem jest b.dobrze
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a moim zdaniem nie - za wyjątkiem v2 zdjęcia przy 17mm, reszta 17mm i 24 ostrzą przed miejscem, gdzie powinny. Za moment będę robił próby jeszcze raz - postarałem się ustawić statyw na 45 stopni, choć idealnie nie będzie (nie ma kątomierza), ale pobawię się, coby się upewnić. Fakt, że przy 36 i 45mm jest spoko. No nic, poćwiczę, popróbuję jeszcze i zobaczymy. Porobię teraz kombinacje 17mm z różnymi f i zobaczymy, gdzie tkwi przyczyna. Ogólnie jestem zaniepokojony.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wg mnie do kitu wyszly:
    17mm v.1
    17mm v.3
    24mm

Resza jest w porzadku.

Czym sie roznia od siebie w grupie 17mm jak i 45mm wersje v1, v2, v3 ??
    ...był Olek jest A6000