Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Zmowa milczenia na Olympusa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Zmowa milczenia na Olympusa.

Witam serdecznie.

Dzisiaj byłam w kilku sklepach Foto, chcąc zamówić upragnionego Olympusa E-300 dual kit. W pierwszym sklepie sprzedawca nawet był miły, ale jak usłyszał E-300 pojechał po nim jak by nie wiem jaki to zły aparat był. Zapytałam co on by polecił stanowczo odpowiedział nikon d50 że to jest obecnie najlepszy sprzęt w tej klasie itd itd. Potem jeszcze w ogóle objechał cały E- system. Grzecznie podziękowałam i ruszyłam dalej. W kolejnym sklepie było podobnie '' dlaczego pani e-300 chce przecież to już przestarzała konstrukcja i stare oprogramowanie'' Pan jednak jeszcze na tyle był łaskawy i poszukał czy mogli by zamówic. Okazało sie że nie mają w hurtowni z której biora sprzęt. Zapytałam o E-1 '' E-1 ? a kto to teraz kupuję. Proszę pani to dopiero starocie jest !!! Nie pytałam juz co oni mogli by zaproponować pewnie też nikona albo canona. W kolejnym sklepie nawet nie wiedzieli jak wygląda E-300, bo sprzedawca szukał i szukał pytał dwa razy o nazwe i wyszukał canona 350.

Co jest ? Dlaczego nikt ( bynajmniej w siedlcach ) nie chce sprzedawać, zamawiać Olympusa ?

Pozdrawiam Marylka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tak to jest, gdy warunkiem przyjęcia na sprzedawcę jest jedynie znajomość kasy fiskalnej. Mnożyć można by przykłady zwykłego dyletanctwa sprzedawców. Pierwszy z brzegu: znajomy posiada Minoltę A200. Zamierza podpiąć do niej starą lampę jeszcze z czasów Zenita. Pomijając wartość napięcia na stopce, oczywiście sama stopka jest niekompatybilna z minoltowską. Wobec tego Tesco Świdnica i sklep foto. Sprzedawca oferuje, jego zdaniem lampę przeuniwersalną. Znajomek pyta, czy do Minolty również, bo przecież tam inna stopka. Sprzedawca protekcjonalnie go poucza, że bzdury opowiada. - Wobec tego niech pan wepnie tę lampę do Minolty - znajomek prosi. I już po chwili facet za ladą zdumiony obraca w dłoniach i aparat i lampę. Szczęście, że nie zastosował opcji siłowej ) No i proszę, co dzień nowe doświadczenia ) A laika poznać po tym, że lansuje jedynie Canona, lub Nikona. A powód jest prosty - inne marki rzadko pokazują w sitcomach.

| OlyJedi Awatar falkirk
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Marylko, nie wiem dlaczego taka sytuacja jednak jeśli masz zamiar kupić ten aparat nie daj się zbić z tropu, być może sprzedawcy mają konkurs na inny model i próbują Ci go obrzydzić byś kupiła to co oni chcą. Ja sam kupiłem aparat który już nie jest produkowany czyli też "niby" nie na czasie wg niektórych lecz chciałem go mieć i mam i jestem zadowolony.
    Ten e 300 to przecież fajna maszyna więc kupuj jak możesz a opinie lepiej zbierać u użytkowników (chociazby na tym forum) a nie u sprzedawców (wiem bo sam jestem sprzedawcą )
    pozdrawiam
    falkirk1

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Na pewno nie dam sie tak łatwo . śmiać mi się z gościa chce, bo pamiętam jak 1,5 roku temu kupowałam C-5060 i ten sam sprzedawca był zachwycony Olympusami że super obudowa, telecentryczna optyka itp. Polecał tylko Olympusy ( bo pwnie miał za to prowizję ) Dziś polecał nikona d50 i to za jaką kase 2800zł z kitowym szkłem. Pytam dlaczego tak drogo ? to powiedział że torbe dorzuci

Pozdrawiam.

jacek2004
    Gość
    Marylka zamów E-300 to, co prawda ja sam tu nie kupowałem ale sklep ma pozytywne opinie. Ja E-1 i E-300 też kupowałem w sklepach internetowych, nie miałem zadnych problemów. Z E-300 się spiesz bo niedługo może ich juz nie być.

PS
    W normalnych sklepach to tylko się ogląda aparaty, a kupuje się w internetowych.

robin102
    Gość
    Nigdy nie wierz żadnemu sprzedawcy bo sprzedaje najchetniej to co mu zalega,co w tej chwili na sklepie, co najłatwiej zamówić, na jaki model ma najwiekszą marżę, który producent daje towar w komis.
    Olympus zawsze mial pod górkę ,a le to z braku szczescia do przedstawicielstwa na Polskę na swiecie to najłatwiej dostępny sprzet, a w USA to nawet 1 liga wśród amatorów.
    Echh byłem trochę w życiu sprzedawcą , co prawda telewizorów więc "zeznanie" jest poparte praktyką

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Z moich obserwacji to ten nikon leży już dobre dwa miesiące w tym sklepie, więc chce sie go jak najszybciej pozbyć. Nie rozumiem dlaczego tylko nie chce zamówić dla mnie e-300, ale to juz nie ważne nie chca zarobić to nie. A ja i tak kupie e-300 i tak, szkoda tylko bo tam sporo juz kupiłam i zawsze było wszystko OK. Gwarancję też nie podbijał i miałam spokojną głowę. Niedawno sprzedałam Olka c 5060 i bez problemu podbił i wystawił paragon nowy i ktoś co kupił mógł sie jeszcze cieszyć że ma gwarancję.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    E-300 nie jest już produkowany i niestety trudno go zdobyć...

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To prawda, nie jest już produkowany, ale kupic sie go jeszcze da . Jak sie upierasz Marylka przy tym sklepie z którego bylas do tej pory zadowolona to idz do faceta i z nim pogadaj ,argumentujac ze jestes stala klientka ,zawsze bylas zadowolona i ze polecasz ten sklep wielu osobom ktore w nastepstwie dokonaly w nim zakupu. Wejdz mu na ambicje i po takim wstepie powiedz ze chcesz E 300 kupic w takiej a takiej cenie (podaj cene z internetu) albo nie wiele wiekszej , (jezeli zalezy Ci na zakupie u tego goscia) może być tolerancja do 150 może 100 zl
    E 300

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    khak

Powiem szczerze że własnie tak z nim rozmawiałam i byłam już w tym sklepie 3-4 razy i za każdym razem chce mi wcisnąć nikona d50. Mówie że jestem zdecydowana kupić e-300 a on znowu swoje że to najgorszy sprzęt jaki jest. To ja mówie że właśnie chce ten najgorszy sprzęt, to on znowy swoje że juz wycofany i nie mozna dostać. Ileż można z gościem gadac. I to samo w innych sklepach.
    Zamówie sobie gdzies w sklepie internetowym, wstępnie rozmawiałam z e-cyfrowe tylko że ktoś tam twierdzi że na Olka E-300 14-45 jest 1 rok gwarancji, a patrzyłam na stronie Olympusa to jest 2 lata.

Oj ja to mam chyba jakiegos pecha