Taki sielski widoczek z Parku Japońskiego we Wrocławiu (wczesne popołudnie).
![]()
Taki sielski widoczek z Parku Japońskiego we Wrocławiu (wczesne popołudnie).
![]()
mocno sie porozciaglal obraz na brzegach ale mi sie podoba, moze troche zbyt intensywne kolorki
Porozciągał się, bo to urok 7mm. Kolory takie były w rzeczywistości, tam jest tak cukierkowo i bajkowo, szczególnie w ładną pogodę.
Takie lubię... Plany się układają tak, że aż miło popatrzeć
Byłem tam akurat parę lat temu - to piękne miejsce i wierzę , że masz więcej ujęć stamtąd.
I życzyłbym sobiewięcej tak ładnych widoczków - nawet z tym 7mm
![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
Witam
Bardzo ladne ujecie, niby rozciagniete ale wlasnie to jest urok 7mm. Jednym sie podoba innym nie...kolorystyka bardzo przyjemna![]()
Przed weekendem majowym bylem we Wroclawiu i bardzo chcialem sie wybrac do tego parku. Niestety dzien ktory na to przeznaczylem byl bardzo ulewny i zrezygnowalem... mam nadzieje ze nastepnym razem pogoda dopisze.
Pozdrawiam![]()
E-500 + 14-45 + 40-150 + 35 + CF 2GB
fotka sama w sobie podoba mi sie... ale czy to aby najładniejszy kadr stamtąd?osobiscie zamiast gołych kamieni preferowałbym kolory kwiatow
tzn zeby było jasne... podobają mi sie kamienie ale to miejsce ma samo w sobie wiecej dla niego typowych atrakcji nie spotykanych gdzie indziej... Odbicie w wodzie wraz z kamieniami mozna sfotografowac takze nad brzegiem jakiegos jeziora
Ot taki syndrom wyłapywanie tego co jest w danym miejscu typow ale i odmienne
Wiem ze jest drewniany mostek ale... jest daleko i nie rzuca sie w oczy
Ale powtarzam, fotka podoba mi sie!
qwerty to był jedyny wczorajszy kadr z ZD 7-14, w miejscu tym testowałem nowo nabyte filtry cokin, i to było tak dla porównania czy gołym ZD7-14 za pomocą HDRa wyciągne coś podobnego jak za pomocą CPLa i szarych połówek. Jak wykazała praktyka goły ZD7-14 plus obróbka HDR daje radę.
Jest tam tyle ciekawych miejsc, że w czasie jednej sesj nie ma sensu zmiany obiektywów, za często by zmieniać i byłoby szkoda czasu. Za każdym razem trzeba skupić się na innym obiektywie. Wczoraj dużo robiłem ZD14-54 plus filtry - bardzo uniwersalne szkiełko.
Następnym razem skupię się na ZD7-14. A i za pomocą tele można by nieco zachowań ludzkich pofotografować. W każdym razie 3 godziny lecą tam jak 5 minut.
ok... rozumiem ze celem najwazniejszym był testniestety a moze stety ja mając sprzet jaki mam (chociaz mi wystarcza) nie testuje
a jesli gdzies robie fotki to raczej masowo lub z roznych miejsc aby pozniej wybrac lepsze. Poza tym ode mnie wszedzie jest daleko
wiec będąc gdzies sporadycznie i na krótko musze robic minimaks czyli w minimum czasu maksymalnie duzo ujec robic
no i myslałem ze tak robi wiekszosc
Ale powtorze sie: fotka mi sie podoba!
Zycze powodzenia w testowaniu![]()
qwerty robiąc testy, też można zrobić dobrą fotkeJedno drugiemu nie przeszkadza. W tym miejscu, tym obiektywem, w tą pogodę to wydaje mi się że zrobiłem w miarę atrakcyjną fotkę. Z resztą to miejsce zawsze jest pełne fotografujących bo to jeden z ładniejszych zakątków tego parku.