Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Lanszafcik (nowy)

jacek2004
    Gość

Lanszafcik (nowy)

Taki sielski widoczek z Parku Japońskiego we Wrocławiu (wczesne popołudnie).

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mocno sie porozciaglal obraz na brzegach ale mi sie podoba, moze troche zbyt intensywne kolorki

jacek2004
    Gość
    Porozciągał się, bo to urok 7mm. Kolory takie były w rzeczywistości, tam jest tak cukierkowo i bajkowo, szczególnie w ładną pogodę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Takie lubię... Plany się układają tak, że aż miło popatrzeć

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Byłem tam akurat parę lat temu - to piękne miejsce i wierzę , że masz więcej ujęć stamtąd.
    I życzyłbym sobie więcej tak ładnych widoczków - nawet z tym 7mm
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Bardzo ladne ujecie, niby rozciagniete ale wlasnie to jest urok 7mm. Jednym sie podoba innym nie...kolorystyka bardzo przyjemna

Przed weekendem majowym bylem we Wroclawiu i bardzo chcialem sie wybrac do tego parku. Niestety dzien ktory na to przeznaczylem byl bardzo ulewny i zrezygnowalem... mam nadzieje ze nastepnym razem pogoda dopisze.

Pozdrawiam
    E-500 + 14-45 + 40-150 + 35 + CF 2GB

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    fotka sama w sobie podoba mi sie... ale czy to aby najładniejszy kadr stamtąd? osobiscie zamiast gołych kamieni preferowałbym kolory kwiatow tzn zeby było jasne... podobają mi sie kamienie ale to miejsce ma samo w sobie wiecej dla niego typowych atrakcji nie spotykanych gdzie indziej... Odbicie w wodzie wraz z kamieniami mozna sfotografowac takze nad brzegiem jakiegos jeziora Ot taki syndrom wyłapywanie tego co jest w danym miejscu typow ale i odmienne Wiem ze jest drewniany mostek ale... jest daleko i nie rzuca sie w oczy Ale powtarzam, fotka podoba mi sie!

jacek2004
    Gość
    qwerty to był jedyny wczorajszy kadr z ZD 7-14, w miejscu tym testowałem nowo nabyte filtry cokin, i to było tak dla porównania czy gołym ZD7-14 za pomocą HDRa wyciągne coś podobnego jak za pomocą CPLa i szarych połówek. Jak wykazała praktyka goły ZD7-14 plus obróbka HDR daje radę.

Jest tam tyle ciekawych miejsc, że w czasie jednej sesj nie ma sensu zmiany obiektywów, za często by zmieniać i byłoby szkoda czasu. Za każdym razem trzeba skupić się na innym obiektywie. Wczoraj dużo robiłem ZD14-54 plus filtry - bardzo uniwersalne szkiełko.

Następnym razem skupię się na ZD7-14. A i za pomocą tele można by nieco zachowań ludzkich pofotografować. W każdym razie 3 godziny lecą tam jak 5 minut.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ok... rozumiem ze celem najwazniejszym był test niestety a moze stety ja mając sprzet jaki mam (chociaz mi wystarcza) nie testuje a jesli gdzies robie fotki to raczej masowo lub z roznych miejsc aby pozniej wybrac lepsze. Poza tym ode mnie wszedzie jest daleko wiec będąc gdzies sporadycznie i na krótko musze robic minimaks czyli w minimum czasu maksymalnie duzo ujec robic no i myslałem ze tak robi wiekszosc Ale powtorze sie: fotka mi sie podoba!
    Zycze powodzenia w testowaniu

jacek2004
    Gość
    qwerty robiąc testy, też można zrobić dobrą fotke Jedno drugiemu nie przeszkadza. W tym miejscu, tym obiektywem, w tą pogodę to wydaje mi się że zrobiłem w miarę atrakcyjną fotkę. Z resztą to miejsce zawsze jest pełne fotografujących bo to jeden z ładniejszych zakątków tego parku.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów