Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: E 330

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

E 330

robin102
    Gość
    PRZEGIĘCIE !!!

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Gdzieś na stronie zagranicznej widziałem fajne zestawy np: TRAVELING z 11-22 albo sport z 50-200.U nas pewnie będzie tylko z 14-45...

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Troche dużo ale e-300 jak wchodził na rynek to kosztował dokładnie : 4249 zł !!! To raczej normalne zjawisko tym bardziej, że proponuje jako pierwszy podgląd na LCD.
    http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/o...eny_7#zakladki
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Jest tylko kwestia dlaczego "to-to" nazywa się lustrzanką?--Konstruktorzy posunęli się do totalnego skopania wizjera optycznego (wielkość i jasność)--Nazywanie takich konstrukcji lustrzankami to kpina...
    Tu jest podsumowanie na dpreview:
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse330/page27.asp
    --pozdrawiam

robin102
    Gość
    niestety w całej rozciagłosci popieram kolegę Irka50

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    moim zdaniem brak AF w tym nowym trybie podglądu to lekka porażka, tym bardziej że w tym nowym Panasie AF będzie działał w obu trybach...

ciemny i mały wizjer: tak i tak kupa. ja nie potrafiłbym ręcznie ostrzyć nawet w E-300 (z 14-45). Wizjer znany nam z E-1 to moim zdaniem minimum do ostrzenia ręcznego, które ma trwać sekundy a nie dziesiątki sekund i prób (jasny jest, jakość super, ale i tak za duży nie jest).

ciekawi mnie natomiast jak łapie AF w tym E-330, czy faktycznie jakoś powolnie jak to ktoś napisał... cała nadzieja w niższych szumach przy zachowanej dynamice z dotychczasowych konstrukcji.

p.s. czy zamiast tego E-330 nie mogli zrobić tuningu E-1??? większy LCD powiedzmy z 250.000 pixeli, zoom 10x przy podglądzie, histogram o każdej porze dnia i nocy, mocne ISO 800, 4 fps i matryca 8 MPIX... byłby ideał współczesnego aparatu a przez trzy lata mogli takie cudo zmontować...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    moim zdaniem brak AF w tym nowym trybie podglądu to lekka porażka, tym bardziej że w tym nowym Panasie AF będzie działał w obu trybach...
    Problem w tym, że nowego pentaksa na razie nie ma. W trybie podglądu z matrycy, AF znany z lustrzanek i tak nie ma szansy działać. Ostrzenie po powiększeniu jest całkiem wygodne i jest kosmiczna różnica między tym co oferuje Sony R1 i E330 na korzyść E330.

ciemny i mały wizjer: tak i tak kupa. ja nie potrafiłbym ręcznie ostrzyć nawet w E-300 (z 14-45). Wizjer znany nam z E-1 to moim zdaniem minimum do ostrzenia ręcznego, które ma trwać sekundy a nie dziesiątki sekund i prób (jasny jest, jakość super, ale i tak za duży nie jest).
    Używam E330 i E500 przemiennie. Róznic ogromnych pomiędzy matówkami nie widzę, a z chęcią często korzystam z podglądu na LCD. Fakt, że mam matówkę z klinem w E330...

ciekawi mnie natomiast jak łapie AF w tym E-330, czy faktycznie jakoś powolnie jak to ktoś napisał... cała nadzieja w niższych szumach przy zachowanej dynamice z dotychczasowych konstrukcji.
    Moim zdaniem AF działa bardzo poprawnie. Więcej powiem, nad Biebrzą E500 miał problemy z pracą z Zuiko 300 f/2.8 i telekonwerterem, E330 nie przycinał się i działał zadziwiająco poprawnie.

Tu masz szczała z piątkowego koncertu. Mimo trudnego światła skuch AF nie miałem, choć szkoda, że to nie była matryca Canona 1ds Mk2. http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6474

p.s. czy zamiast tego E-330 nie mogli zrobić tuningu E-1??? większy LCD powiedzmy z 250.000 pixeli, zoom 10x przy podglądzie, histogram o każdej porze dnia i nocy, mocne ISO 800, 4 fps i matryca 8 MPIX... byłby ideał współczesnego aparatu a przez trzy lata mogli takie cudo zmontować...
    Doczekasz się i E3, ale jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Miejmy nadzieję, że koryto Wisły się jeszcze nie zmieni, gdy wyjdzie następca E1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów