Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: ZD 50-200

jacek2004
    Gość
    Najtaniej to byłoby zrobić prywatny import z USA np:
    10 szt. 50-200
    10 szt. 50
    10 szt. 11-22
    10 szt. FL-50

i wszystko byłoby za 50% ceny w Polskich sklepikach

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przy tak dużych obrotach sprzętem nowym i używanym człowiek nie zawsze ma pewność co jest nowe a co po "testowaniu".

Przy takich kwotach wolałbym chyba dopłacić kilka stówek i brać w sprawdzonym sklepie.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja jestem zdecydowany kupić 50-200 w każdej chwili-oczywiście za dobrą cenę.Może wyjściowe 3000 i zakup za 2800 to chyba byłoby nieźle.myślę że parę osób by się znalazło.Pozdrawiam

robin102
    Gość
    a dla mnie 50 mmm prosze za przytomne pieniądze !!!

| OlyJedi Awatar Coil
    Mieszka w
    małaPolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    KaarooL, ja całą sprawę załatwiałem przez foto-net (tam najtaniej i w miarę sensowni ludzie), który negocjował cenę u Olympus Polska i powiedzieli im, że ilość zamówionych sztuk nie ma wpływu na cenę.
    A w interfoto faktycznie leży 50-200, leży już od baaardzo dawna jak otatnio dzwoniłem dawali rok gwarancji i to sklepowej. Poza tym nie jestem pewien czy to nie jakiś egzemplarz powystawowy.
    Zakup nowego egzemplarza w Polsce po sensownej cenie (np 2 500zł) jest nierealny. Najlepsze rozwiązanie to jednak import ze Stanów przez kogoś znajomego. Jutro, pojutrze wraca z Chin, Hong-Kongu i okolic znajomy, którego prosiłem o zerknięcie na cenę tego szkiełka. Ciekawe ile na wschodzie, na 100% taniej niż u nas.

Coil

robin102
    Gość
    E tam , a ja z doświadcznia wiem ,że w OL Polska da sie wszystko załatwić . Kwestia z kim i i jak. Trzeba brać po prostu w zestawach , a wtedy naprawdę się opłaca i dają dobrą cenę .
    Narazie groszem nie śmierdzę ,ale kiedyś jakiś madrzejszy słoik kupię za normalne pieniądze i to właśnie w Ol Pol...

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

ZD 50-200

Widze ze nie tylko ja chce mieć to szkło.

Miałem je w ręku na ostatnich targach w Łodzi, podpiołem..i bajka.
    Wiem ze Sigma w pażdzierniku wypuści 70-200 2,8 do 4/3, ale mam pewna watpliwośc co do współpracy automatyki.

Może ktos ma doświadczenia z Sigmą +4/3...jak to chodzi.

I badając posty, znalazłem bużliwą dyskusje o 50-500 Sigmy...

Czy ma ktoś ten obiektyw, i pstryka w 4/3.

Chętnie usłysze opinie praktyczne, a nie opisy marketingowe.
    W necie sa zdjecia, ale nie przekonują mnie do konca.

Co do ZD 50-200, to pozostaje lipiec.
    Jesli ktoś byłby zainteresowany, prosze o kontakt w lipcu, bede wiedział w jakiej cenie są dostaepne w USA.
    entuzjasta fotografi, gór, i żeglarstwa
    E-1; ZD9-18; 14-54; 50-200; 50; FL36

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ceny

Jestem własnie "na kupnie" 50mm lub 50-200 i stwierdzam, że sa sklepy w których mozna sobie wynegocjować dobre ceny w polsce.

W małym miasteczku, w tzw sklepie sieci AGD "MIX" wynegocjowałem sobie:
    1. Za Zuiko 50mm f2 ---> 1850 zł
    2. Za Zuiko 50-200mm f2,8-3,5 ---> 3650 zł.

Oczywiście pełna gwarancja, fakturka itd. To całkiem dobre ceny są.

Zakup nowego egzemplarza w Polsce po sensownej cenie (np 2 500zł) jest nierealny
    Musze stwierdzić, że 2500 to nie jest sensowna cena za to szkło - tzn chętnie bym taka zapłacił za nie, ale to w porównaniu do klasy szkła cena zupełnie nieuzasadniona.
    Jakośc kosztuje.

Dobre szkło kosztuje dużo, a dużo bardzo dobrego szkła kosztuje jeszcze więcej!
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

jacek2004
    Gość
    Jeśli chodzi o Simę 70-200 w stosunku do ZD 50-200, to będzie zdecydowanie gorsza w aberracjach, będzie gorsza na pełnej dziurce, i te 20mm na początku to jednak duża różnica. Kosztować pewnie będzie niewiele mniej niż ZD 50-200 max 300zł różnicy, moim zdanie róznica w cenie zbyt mała, a jeśli jescze dojdzie do tego rozrzut parametrów w poszczególnych egzemplarzach

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja mogę mieć ZD 50-200 za 3350.Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów