Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 152

Wątek: Dlaczego nie ma Olympusów E-system w sklepach?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez insider
    Moze i tanio ale i tak w tej cenie jest jeden slabiutki obiektyw czyli 14-45. Zaawansowani zaraz go beda chcieli zmienic a to oznacza dodatkowe koszty i slaba mozliwosc odsprzedazy tego szkla.
    Bzdury kolego opowiadacie. Ten kitowy obiektyw jest znakomity (oczywiście w swojej amatorskiej klasie). Na głowę bije np. Canona dodawanego w kicie do 350D. Zaś 40-150 to prawdziwy mistrz (oczywiście także w swojej amatorskiej klasie). Nie zapominaj, że E500 to także amatorskie body. Więc jeśli ktoś nie zamierza wychodzić poza kity (zdecydowana większość zostaje przy kitowych obiektywach), to Olek ma bez wątpienia najlepszą ofertę.

Chyba, że faktycznie pieprznąłeś się i zamiast 17-45 napisałeś 14-45. Ten pierwszy to podobno staszny kaszan.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    lower silesia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dobrze panowie myślicie...
    jestem amator i minie pewnie sporo czasu zanim "wygram" z obiektywami kitowymi...
    poza tym nie chcę się już na początku ładować w dodatkowe koszta = wymianie obiektywów...
    stąd zestawienie 14-45 mm + 40-150 mm
    pytając czy czekać na coś lepszego miałem raczej na myśli inne body - e330
    ciągle męczy mnie myśl, czy wart jest tego dodatkowego tysiączka

miałem oba w łapach (przez chwilę)... na pierwszy rzut mego amatorskiego oka - wizjer w e330 zauważalnie ciemniejszy...
    nie potrafię jednak ocenić czy będzie mi to przeszkadzać... pierwsza lustrzanka = brak doświadczeń z wizjerami optycznymi..
    poza tym warunki w sklepie dla idiotów nie pozwalają w pełni ocenić jak będzie się na tym sprzęcie pracowało...

dobrze, że przynajmniej w kwestii obiektywów utwierdzacie mnie w wyborze..

pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    e-330 można już wyrwać za ok 3500 K z obiekywem, co jednak nadal jest 1000 zł więcej niż e-500, wizjer ciemniejszy... o 20%, to jest jakąś jeden skok działki, więc jakbyś podpioł 14-54 to był miał znacznie lepiej w wizjerze.,,,

Bawiłem się ostatnio e-330 i powiem tak, ostrzenie manualne z tym wielkim przechylanym jest super sprawą, szumy mniejsze o ok 1EV, czyli dużo , mi się wydaje ze e-330 zbliża się do ceny opłacalności zakupu w stosunku do e-500, może jeszcze jakby urwali ze 200 - 300 zł
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Może kogoś to zainteresuje. W sobotę widziałem E500 podwójny kit w krakowskim media markcie za 2 999 zł.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Kaarool specyfikacja mi odpowiada , to zakład stoi !!! , bo widze ,że Radek wymiękł
    Ja nie wymiękłem, tylko jak sam zauwazyłeś, mam dodatkowe informacje, które mogły by mieć wpływ na wynik zakładu.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja widziałam e300- chyba samo body- w auchan w Warszawie na modlińskiej za 2299 zł. Tak mi się wydaje, że taka była cena...

ale na pewno aparacik tam jest.

Jeśli chodzi o e500 to jestem świeżo po zakupie i dostałam go bez problemu w jednym ze sklepów. Jeśli chodzi o to ten sklep w którym podają, że tak o nie trudno to w trakcie moich poszukiwań dzwoniłam i tam, proponują wyższą cenę niż jest na stronie i mogą załatwić bardzo szybko więc to bajka

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Kaarool specyfikacja mi odpowiada , to zakład stoi !!! , bo widze ,że Radek wymiękł
    Ja nie wymiękłem, tylko jak sam zauwazyłeś, mam dodatkowe informacje, które mogły by mieć wpływ na wynik zakładu.

Pozdrawiam
    Wiesz i nic nie mówisz/piszesz... Pewnikiem dostaniemy 8mpix oraz LiveView. Szykuje się jakaś poważniejsza zmiana za wyjątkiem LiveView?

Radek dawaj info

robin102
    Gość
    Tak sobie ostatnio bywałem w sklepach ze sprzętem foto . Sprzętu full od malpek po lustrzanki . Normalnie regały sie uginają . Kupa lustrzanek wszystkich firm i do tego obiektywy . Dla postronnego ogladacza mozna rzec jakie chcesz . Nikony . Canony Minolty. Nie ma tylko jednej marki Olympusów. Importer powinien już od kilku miesiuecy zmienić sposób dystybucji np taki jak ma AVON lu Oriflame czy jak tam tosię pisze . Marka robi sie niszowa i tylko dla wtajemniczonych . Pewnie wielu userów z naszego forum podjęłoby się sprzedaży bezpośredniej . Ja jako pierwszy się na to piszę. Zadowolę się mikrą marżą 15%. Niech żyje Olympus Polska !!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Ja ostatnio wszedłem do wrocławskiego Media Marku i doznałem szkodu, e-500 i e-330 a do tego na półece 35 F:3,5, 18-180, 40-150, 14-45, oraz sigma 18-125 do kupienia od ręki
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

robin102
    Gość
    a trzeźwiuteńki byłeś