Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 152

Wątek: Dlaczego nie ma Olympusów E-system w sklepach?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam wszystkich Olympijczyków.
    Problemy z kupnem sprzętu były zawsze. Ja swojego E-1 także kupiłem dzięli pomocy klubowiczów. Mieszkam w Dębicy a sprzęt kupiłem w Gdańsku. Na telefon. Gdześ tam w naszym archiwum można znależć tę historię wraz z adresem sklepu. Może ma jescze inne modele na stanie, sklep ze względu na solidność polecam.
    W Rzeszowie w Media Markt widziałem w ubiegłym tygodniu E-500, czarnego w dual kicie z 14-45 i 40-150 za 3300. Były chyba dwa komplety. E-330 nie mieli jeszcze w ofercie.
    Tłoku przy nich nie było bo jednak ludzie bardziej interesują sie kompaktami i te są najczęściej oglądane.
    Lustrzanki leżą zamknięte w gablotach i dzięki temu jest szansa ,że są sprawne i bez uszkodzeń.
    Jeżeli ktoś naprawdę poszukuje to polecam.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    nie ma to jak kultowa cena 3333 swego czasu, wtedy nikt się nie czaił z decyzją i nie debatował, tylko wszyscy brali i po tygodniu kurz został na półkach...

OLEK globalnie wychodzi na prostą i mam nadzieję że sprzęt z czasem też będzie bardziej osiągalny. jeśli jeszcze zmienią politykę cenową przy zakupie zbiorowym na kwotę kulkunastu tyśków to coś z tego będzie...

wiele firm w kraju rozpocznie dystrybucję szkieł OLY w momencie wejścia nowego Panasa na rynek.

robin102
    Gość
    Kaarool TY to jesteś optymista , wychodzi dzięki sprzedaży w duzej ilości udanego modelu E500 , a co z apartem dla Ciebie tym następnym .....

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Kaarool TY to jesteś optymista , wychodzi dzięki sprzedaży w duzej ilości udanego modelu E500 , a co z apartem dla Ciebie tym następnym .....
    Ja o nastepcę E-1 się nie martwię. Będzie. To co mnie boli to fakt, że będę musiał śmigać z E-1 jeszcze około dwóch lat. Cena E-X zapewne będzie powyżej 7000 zł, a to mimo wszystko sporo.

Ostatnio zwracam uwagę na tematy z cyberfoto.pl dotyczące dostepności sprzętu. Nie sądziłem, że Nikon ma takie problemy z dostarczeniem wystarczającej ilości D50 na rynek polski.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W USA tez nie jest rewelacyjnie jesli o chodzi o sprzet Olympusa. Raczej Canon/Nikon, jesli Olki to raczej kompakty, nie lustrzanki. Moze to kogos pocieszy Wszedzie sie trzeba wiec nachodzic , zeby dostac Olka

robin102
    Gość
    jak miałby być to już by był ten E coś tam coś tam

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin:

wszystkie cztery warunki spełnione:
    - sprzedali zapasy E-1
    - wypuścili zayebiste obiektywy
    - pozyskali mniej szumiącą matrycę
    - rośnie rynek i popyt na sprzęt 4/3

robi się późno, za późno, więc albo teraz wypuszczą coś mocniejszego od zabawek albo mogą to sobie schować do wora i zawiązać...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    jak miałby być to już by był ten E coś tam coś tam
    W tym roku poznasz następcę E-1. Spoko.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

robin102
    Gość
    heeee a ja wczoraj na finałowym meczu patrzę i oczom nie wierze właczam w TV stopklatkę potem powiększam na max i co sie wyłania wsród reporterów z canonami z bałymi lufami jedniutki reporterk z E-1 , ale jaja , ale jakie mial szklo to już nie wiem , nie duże wyglądało.
    Też pewnie mu się śni następca E-1 , jak go tam wpuścili !!!

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    wsród reporterów z canonami z bałymi lufami jedniutki reporterk z E-1
    ehhe tez takie mialem wrazenie :P juz sie zastanawialem czy jakiegos konkursu nie zrobic pt " ile bylo Olkow"
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać