Nie ma innego wyjścia jak przesiąść sie do konkurencji.. Albo canon albo nikon
Nie ma innego wyjścia jak przesiąść sie do konkurencji.. Albo canon albo nikon
Pomysł fajny, ale w przypadku E1 to chyba nie o to chodzi. Efekt snoba usiłował zrealizowac na polskim rynku Eurocolor przed plajtą, przy premierze E1. Wielką krzywdę wyrządził tym mykiem Olkowi. W Polsce łatwo taką polityką zebrać armię niechętnych marce specjalistów.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Wracając do tematu. E1 się chyba już skońćzyły i nie będzie ich w sklepach, bo już nie są produkowane.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ja wsiadłem do przedziału z napisem Olympus. I nie żałuję. Choć E500 wygląda jak zabawka, skrzypi jak trabant (nie mogę się do tego przyzwyczaić. Strasznie mnie to wk..wia. Choć ostatnio jakby mniej skrzypi) to jest to moim skromnym naprawdę zajebisty aparat. Ma funkcje jak kamerki z przedziału profi inych firmu (faktyczny spot AF, a nie placek jak u innych itd.) Jak se w końcu dopalę do niego 14-54, to już mi nic do szczęścia nie trza (jasność się stanie![]()
). 99 proc. fot robię obiektywem o takim zakresie ogniskowej (na razie 14-45 i dobrze mi jest z tym).
A szum Olympusowy to przesada. Taką dostał łatkę Olek i to chyba główny powód, że się słabo żenią.
Szumofobia to choroba jak rzeżączka. Nie umiera się od niej, łatwo ją wyleczyć, ale z osobnikiem cierpiącym na nią, nikt się nie chce przespać.
PS. W poprzednim poście napisałem świeże przez rz. Sorki. Bardzo uważam na orty, ale mam z tym problem. Dawniej takich ludzi nazywano debilami, teraz to się nazywa dysgrafia.
Podobnie, jak homoseksualistów nazywano dawniej pedałami, a dzić kochającymi inaczej.![]()
![]()
Ja nabyłem jedną z ostatnich E-1 w Polsce, pytałem o jeszcze jedną dla znajomego fotografa, bo jedna mu nie starcza i klapa. Pozostaje tylko rynek wtórny lub najbliżej Niemcy. Jak ktoś szuka E-500 to na allegro jest kilku dobrych sprzedawców, więc pewnie towar od ręki.
Witam.
Tak sobie czytam ten wątek (już nawet nie chcę sprawdzać, od kiedy chodzą te wypowiedzi) i aż mnie skręca. Bo ... nadal się nic nie zmieniło. E 500 w dual kicie mozna sobie zamówić, ale jak odpowiadają sprzedawcy " nie wiadomo kiedy będzie i Olympus też tego nie wie". Owszem dostępny jest E 500, ale bądź jako zestaw z obiektywem 17,5-45, ktora to opcja - jak słusznie zauważono na tym forum - wywoluje sztywnienie srodkowych palcow, badz jako pojedynczy zestaw. Po prostu szkoda gadac - mamy polowe lipca i nic sie nie zmienilo!!!
Wiekszosc sklepow internetowych podaje czas oczekiwania 2 tygodnie (choc to nic pewnego), a na allegro jeden (ostatni) ze sprzedawcow napisal mi we srode, ze "doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze TYLKO ON MA TAKI ZESTAW W SPRZEDAZY".
A tak na marginesie - czy ktos dostal jakas odpowiedz oficjalna od Olympusa?
Jestem tu nowywitam wszystkich !
Kris
www.artrock.pl
szukajcie w sklepach, które importują towar również z Niemiec. myślę że tutaj bez problemu znajdzie się nowy E-500:
http://www.europassat.com/sklep/inde...katalog&k_id=7
Fakt... Olympus Polska mógłby bardziej dbać o rynek. Ludzie chca wydać pieniądze i nie ma sprzętu na magazynach !!! Parodia...![]()
Standart w naszym kraju
No ja mam zamówiony poprzez techdatę makro 35mm i tak sobie czekam. Olympus tez sobie czeka, bo ponoć tych 35 zamówili sobie na stan 5 sztuk, ale "auto w poniedziałek nie dojechało" (może zostało uprowadzone).
Z zapowiedzi, mam znowu termin na poniedziałek - No zobaczymy, zobaczymy ...
Ale taka polityka to się dobrze nie skończy.
Ciekawy jestem czy w innych krajach też są takie problemy, bo ja mogę zrozumieć ze w sklepie na półce obiektywy nie będą leżały, ale dlaczego dystrybutorzy nie mają sprzętu na stanie, a jak już sam olympus polska nie ma to nie jest pocieszające
E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30
Sprawa jest bardziej skomplikowana niż nam się wydaje. Niestety lub dla nas stety Nikon oraz Canon wcale nie błyszczy na tle Olympusa. Jak ostatnio robiłem rozeznanie co do dostępności pewnego ZuikoZamieszczone przez rabi
otrzymałem info, że na stanie Oly nie ma i co gorsza nawet Bóg nie wie kiedy mieć będzie. Rzuciłem kilka ^%$%&^$ pod adresem Oly Polska i bardzo miły sprzedawca ze sklepu, w którym dokonuję zakupów wyjaśnił mi, że Olympus nie jest jedynym, który tak traktuje polski rynek. Nie wiem o jakie szkło/a chodzi (być może min. o 18-200VR), ale ludzie od Nikon'a dostali termin realizacji zamowień na wrzesień !!! W ciągu ostatnich dwóch miesięcy anulowało zamówienia 65% zamawiających u nich szkła Canon'a. Nazwy sklepu nie podam, ale jest to jeden z większych sklepów internetowych.
To co jest pocieszające to fakt, że Oly ponoć jest chętny jak nigdy dotąd do współpracy. Co warte podkreślenia (ponieważ wcześniej takiej polityki nie prowadzono) sklep ma dostać od Olympus Polska po kilka szkiełek na stan magazynowy. I o to chodzi...
Olympus powinien wziąć się do pracy. Robi świetne korpusy oraz szkła. Sprzedałby kilka razy więcej sprzętu, gdyby nie błędna polityka zniechęcająca klienta.
Pozdrawiam Pana Prezesa Olympus Polska, który jest człowiekiem inteligentnym, rozumiejącym potrzeby rynku i co najważniejsze szybko reagującym na jego bolączki. Pracujcie nad polskim rynkiem bym wreszcie nie musiał ściągać sprzętu z Niemiec.