Brawa dla fotografa, który dla ogniskowej okolo 28mm wybiera czas 1/800 i ISO 400![]()
Brawa dla fotografa, który dla ogniskowej okolo 28mm wybiera czas 1/800 i ISO 400![]()
xxx
Andrzej100 w zasadzie w całej zabawie z fotografią to chodzi o to aby zrobić dobre zdięcie, a nie robić zdięcie z dziwnymi ustawieniami.
tak czy siak to ten fujik to naprawdę porządny sprzęcik , zwlaszcza ,ze teraz naprawde kosztuje normalne pieniądze
a fotki do porównania możliwosci sprzętu zupełnie bez sensu, znam zdjecia z fujika i naprawdę są OKi
Kiedy E1 kosztował w czerwcu ubiegłego roku 4500 w podwójnym zestawie, za S3 musiałbym zapłacić 9999. I pomimo, że bardzo chciałem go mieć ze względu na wszystkie jego zalety i szkła jakie mam do F80 (24-85/3.5-4.5 - 70-210/4-5.6) to z oczywistych względów odpadł w przedbiegach. Dzisiaj body kosztuje w sklepie około 6500 i może to są dla niektórych normalne pieniądze, ale u mnie dzisiaj też by odpadł w przedbiegach... Że E1 szumi jak cholera wszyscy wiemy już od trzech lat. Nawet na ISO 200 szum w cieniach i na skórze wyłazi. Na ISO 400 szum już zabija szczegóły, to też wszyscy wiemy, a różnica w kolorach jaką nam pokazaleś jest dokładnie taka jak różnica pomiędzy październikiem i majem. Zrób jeszcze teścik z 20D w lutym, D200 we wrześniu, 1Ds w czerwcu i P45 we Wszystkich Świętych. Oczywiście, jak na porządny test przystało, w każdym przypadku bez statywu.![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
to jak w lipcu będziesz miał 1Ds to napisz czy może robi więcej klatek na sekunde niż E-1matryca w S3Pro jest jedyna w swoim rodzaju i nie trzeba robić porównań rzeczy oczywistych
zresztą tym "testem" można stwierdzić na jakich podstawach wydajesz swoje opinie i na ile są wiarygodne
telecentryczność w 4/3 (a raczej jej brak) też tak wykryłeś?
Test obiektywny czy nie ale cóż Panowie, bez złości stwierdzam rzecz oczywistą, że E-1 odpada w przedbiegach![]()
Pozdrowionka