Proszę o obiektywną ocenę działania tego urządzenia.
Są syfy na matrycy czy nie ma? - oczywiście w warunkach intensywnej eksploatacji, przy częstym zmienianiu obiektywów.
.
Tak mi jakoś ten E1 nie daje spać![]()
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Proszę o obiektywną ocenę działania tego urządzenia.
Są syfy na matrycy czy nie ma? - oczywiście w warunkach intensywnej eksploatacji, przy częstym zmienianiu obiektywów.
.
Tak mi jakoś ten E1 nie daje spać![]()
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
pozdrawiam
Ja często zmieniam szkła w E1--syfów nie ma na matrycy...![]()
- ja ciagle zmieniam obiektywy i jakos tez syfow chyba nie mam na matrycy (od tego zmieniania to tylko mialem problem z obiektywami)
- zobacz te watek Filtr ultrdźwiękowy w praktyce...
- BTW. Regulamin pkt 4
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Dzięki za odpowiedzi.
Dodam, że oprócz E1 to mnie ciągnie do 14-54 i 50 i 50-200 i Fl 50
pierścień pośredni i telekonwerter i hulaj dusza piekła nie ma![]()
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam
niestety piekło jest np. 7-14, 35-100 ... dotkniesz coś takiego i zaprzedajesz duszę diabłuZamieszczone przez zyga
![]()
predzej na matowce (przwie na 100% pewne) pojawia sie syfki, niz na matrycy
Olympus e-300 | FujiFilm s304
żeby nie było tak różowo, ostatnio filtr zawiódł i miałem syfy na zdjęciach
pozdrawiam
BTW. trzeba tez pamietac ze filtr poprawnie dziala jak aparat jest przy wlaczaniu poziomo!
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Poziomo czy pionowo?