Zabawa z długimi czasami naświetlania...
Zabawa z długimi czasami naświetlania...
O, fajne :-)Zamieszczone przez WUJEK MARO
No to dorzucę jeszcze drugą seryjkę
fajne efekty wyszly
ja ostanio na impreze probowalem na dlugim czasie dowalac lampa ale efekty wyszly mizerne...
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ja w ogóle nie mam zdjęć robionych z lampą błyskową, którymi mógłbym się pochwalić
Trochę mi palce skostniały podczas tropienia tych parasolek - zastanawiam się nad noszeniem cienkich rękawiczek w torbie![]()
czyli to co tutaj pokazujesz to panoramowanie?
To co ja probowalem zrobic to byly fotki w ciemnym klubie wiec lampa to podstawa... zreszta chcialem uchwycic dynamike w tancu i jednoczesnie zatrzymac chwile (eh wyszlo marnie)
/EDIT
no ja tez kiedys sie w to bawilem... ale takie ladne tlo to mi nie wychodzilo![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Zgadza się, to panoramowanie, najzupełniej zgodne z definicją podaną w innym wątku przez jednego z klubowiczówCzasy naświetlania 1/2 - 1/5 sekundy, przesłona 22 i moje drżące ręce... (nie zabrałem z domu monopodu, a szkoda, bo byłoby porównanie do zdjęć z podpartego aparatu).
WItam
Trochę inaczej pojmuje technikę panoramowania lub jej często opisywaną definicję - tutaj tło jest rozmyte czyli ok - ale same postacie także, nie ostre - może nie o to chodzi.. ?
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
To raczej namiastka panoramowania. Obiekt musi trzymać ostrość - tu tak nie jest.
Ale koncepcja dobra. Najbardziej podoba mi się druga seria jako tryptyk z tym samym tłem. Wygląda naprawdę ciekawie![]()
Czyli jak rozumiem z ręki robiłeś? Bo monopod przy tego typu fotografii to podstawa raczej. Ciężko panoramować z ręki - ja akurat robiłem to ale z marnym efektem - no i krótszym czasem.
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
bardzo przyjemne zdjecia