Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: C-750 : Klapka od akumulatorków

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

C-750 : Klapka od akumulatorków

Witam. Po długiej przerwie :>
    NAdal jestem użytkownikiem Olka c-750 no i mam pierwszy problem z nim...
    W moim olku jak w każdym jest klapka którą zapinamy akumulatory. Jest ona na 3 zaczepach które sa na obudowie aparatu za które zaczepia się klapka. Niew iem jakim cudem ale po kilku latach użytkowania tego sprzętu dzisiaj zauważyłem (stać to się musiało na dniach wczoraj chyba), że po zapięciu akumulatorków klapka mi delikatnie odstaje co jest przyczyną ze odłamały mi się te 2 zaczepy. Jeden nawet znalazłem w kaburce.
    Teraz pytanko do was :
    Czy ktoś miał już z czymś takim problem ? Co proponujecie z tym zrobić ? Aparat oczywiście nie jest już na gwarancji.

Czekam na jakieś odpowiedzi.

Pozdrawiam
    Karol
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    masz mala karte pamieci. musiales za duzo zrobic zdjec, a ze aparat ten nie jest z gumy cos musialo sie wypchnac

nie wiem, jak jest w innych aparatach, ale w 5060 baterie trzyma czerwony zastrzask, dopiero klapka. pamietam zebym zawsze dopychal palcem baterie za zatrzask, aby klapka nie robila tego za mnie i nie nadwyrezala swoich zawiasow.

najbardziej prawdopodobne to, ze jakiegos bodzca zewnetrznego doznala twoja klapka. moze w momencie, gdy nie byla w pelni zamknieta?

pozdr, daniel
    Klapka-Expert (nr lic. 890345/96)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: C-750 : Klapka od akumulatorków

Cytat Zamieszczone przez GoSciU
    Co proponujecie z tym zrobić ?
    Proponuję żebyś spróbował przykleić.
    Za naprawę serwis zaśpiewa tyle że się odechce...

Pozdr!

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cześć Gościu, mam dokładnie ten sam problem z klapką od akumulatora.Mam 740-stkę i wyłamany przedni zaczep w klapce.Można to dorobić z bardzo cieniutkiej blaszki(podobnej z jakiej są zrobione styki bateri na klapce) i wkleić w miejsce ułamanego zaczepu.To działa ,ale zajęcie wymaga cierpliwości. Pozdrówka Oilap.
    C-740+dodatki

robin102
    Gość
    ewentualnie odtworzyć ksztalt z modeliny , wygrzać ja i potem dokleć rzywicą , ale to bardzo precyzyjna robota i nie wiem czy w tym modelu się uda

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

witam

dzieki bardzo za propozycje, bede musial cos wykombinowac... jeden ten zaczep znalazlem wiec bede probowal go przykleic ale co do drugiego to nie wiem bede musial cos wycudowac zeby bylo dobrze bo teraz to ta klapka po zapieciu odstaje od dolu wiec zeby jeszcze bardziej sie nie zepsulo...
    Ale najlepsze jest to ze nie mam pojecia jak to sie stalo.... Zawsze dbam o aparat i o caly sprzet a tu taki psikus nie wiadomo skad ;////

pozdrawiam
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

*

*Oilap - to jest wogole do zrobienia ? Mozna prosic o badziej szczegolowy opis ?

Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ja też to miałem w 740 ale udało mi sie skontaktować z "domorosłym" mechanikiem i miał akuraw bebechy 740 i wymienił mi je całość chyba kosztowała 40 pln (ale nie pamietam) a doklejanie lub sztukowanienie bardzo wychodzi bo próbowałem...

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: C-750 : Klapka od akumulatorków

Cytat Zamieszczone przez GoSciU
    W moim olku jak w każdym jest klapka którą zapinamy akumulatory. Jest ona na 3 zaczepach które sa na obudowie aparatu za które zaczepia się klapka. Niew iem jakim cudem ale po kilku latach użytkowania tego sprzętu dzisiaj zauważyłem (stać to się musiało na dniach wczoraj chyba), że po zapięciu akumulatorków klapka mi delikatnie odstaje co jest przyczyną ze odłamały mi się te 2 zaczepy. Jeden nawet znalazłem w kaburce.
    Karol
    Też miałem ten przypadek w serwisie (W-wa) krzyknęli 120 za naprawę i 220 za wymianę.
    To dobry aparate, więc zdecydowałem sie na naprawę - pozdrawiam
    E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

,

w servisie tylko 120zl ? jakos dziwnie malo :P i co naprawili ladnie pieknie ? )