Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jak sprzedać używany sprzęt

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Jak sprzedać używany sprzęt

Temat może banalny, ale każdy stanie kiedyś przed decyzją zmiany aparaciku na inny (lepszy?). Co zrobić ze starym? Najlepiej sprzedać z jak najmniejszą stratą. Proste, ale nie zawsze tak łatwo coś sprzedać.
    Może podzielicie się swoimi doświadczeniami w tym zakresie.
    Osobiście sprzedawałem już kilka aparatów. Zaczynając od c-700UZ, poprzez c4040 a obecnie sprzedaję c5050. Z pierwszym były problemy nie miałem kupca, na drugi miałem 12 kupców i dzwoniono do mnie jeszcze w dwa miesiące po sprzedarzy aparaciku. Właśnie zbieram kasę i sprzedaję wszystko co mam bo mam zamiar zakupić E1 Olympusa Myślę że jeszcze z 3 miesiące i na niego zapracuję i nazbieram. Ponawiam więc temacik gdzie sprzedać najlepiej swoje szpeja?

P.S. Może ktoś chce kupić 2 miesięczny c5050 + trochę akcesoriów (Tiffen telekonwerter x2, polaryzacyjny Marumi itp..)

Hyper
    Gość
    allegro
    giełda foto
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Krótko i treściwie. Tylko, że nie pytam się wyłącznie gdzie sprzedać, ale jakie kto ma doświadczenia w tym zakresie. Ewentualnie podzielcie się gdzie jeszcze są poza Warszawą giełdy fotograficzne. Interesuje mnie np. Poznań i Lublin.
    Ja mam możliwość pozbyć się starszego modelu wymieniając na nowy w rozliczeniu. Zresztą od dobrego sprzedawcy - ma sprzęt naprawdę tanio i znajomości w komisach. Niekiedy można wystawić sprzęt w komisie z naprawdę niewielką prowizją. Jak ktoś chce namiar to niech da znać na wyślę kontakt na maila.
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hmm e1? bo ja wiem , aparat dobry, ale za jego cene mozesz juz wyrwac 10D - a roznica moim zdaniem duza + duuuza ilosc szkielek i to w dobrych cenach kiedys widzialem kolesia co tez w dobryh cenach soprzedawal na allegro aparaty i rowniez chcialem zamienic mojego c5050 na 300d ale na razie sie wstrzymam i doloze do 10D
    POzdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    O Canonie też myślę. Czytałem trochę o 300D - cena niezła, możliwości takie sobie, ale w większości przypadków wystarczą. Jedyne co mi nie pasuje, to fakt, że gdzieś czytałem o problemie z AF z obiektywami Canona innymi niż ten z zestawu. AF ogniskuje podobno przy fotkach płaszczyzn nachylonych pod kątem innym niż 90 stopni nieco obok punktu centralnego. Ponieważ chciałem dokupić jasny obiektyw (1,4-1,, to przy małej głebi ostrości przy takim otworze przesłony mogę być lekko poirytowany gdy ostry wyjdzie nie motylek na kwiatku, tylko *****, które któś zrobił pod kwiatkiem A na poważnie to wszystko zależy od ceny aparaciku w USA. Obecnie cena street to około 2100$, ale można kupić taniej. Również używam c5050, choć krótko bo około 2 miesięcy. Niezła maszynka, ale mam trochę odłożone i jak sprzedam c5050, to kupuję SLR-a. Jakiego? Popstrykam i się na któryś zdecyduję. Może D10?
    Pozdrawiam Rafał
    PS Jak ktoś zna jakąś dobrą giełdę foto w kraju to niech napisze.