Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: obiektywy kitowe...?

robin102
    Gość
    po G5 to na początek trochę zaboli , jeśli jakieś śluby i poważne imprezki to ja bym kombinował zakup 14-54.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Jak chcesz to mogę fotki testowe podrzucić na priwa.
    Serdeczne dzięki za sample. Potwierdzam - różnica jest bardzo zdecydowana na niekorzyść jednego z nich, np. czytelność wyświetlacza zegarka elektronicznego na tych fotkach - jakby owe obiektywy dzieliła przepaść cenowa i jakościowa... Hmmm, przecież oni mają procedury kontroli jakości poszczególnych elementów a potem produktu finalnego. W tym ostatnim przypadku owa procedura nie jest chyba trudna ani skomplikowana... Jakość szkieł kitowych to jedno - nikt nie oczekuje cudów, jedynie przyzwoitości, ale powtarzalność efektów poszczególnych egzemplarzy powinna być zdecydowanie zachowana...
    Mam dwie uwagi - po pierwsze ciekawi mnie jaka byłaby odpowiedź serwisu Oly na reklamację egzemplarza obietywu, króry spisuje się zdecydowanie gorzej niż inne egzeplarze...? Do tej pory o Olympusie mam jak najlepsze zdanie (ach ten C-4000) ale o serwisie nie - ignorowanie e-maili.
    Po drugie - widzę jednak, że o ile to możliwe to przy zakupie warto w jakiś sposób sprawdzić szkło - jak rysuje... w normalnych sklepach powinno być ok, w netowych - jedynie zwrot pozostaje...
    Ale sie rozpisałem...
    Pozdr...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

robin102
    Gość
    robiłem kilka fotek tego samego tematu bo też nie chcialem uwierzyć.Ogniskowalem na oczko żóltego kurczaczka. Serwis odesłał sprzęt tylko z jakąś adnotacja numeru błędu, ale podobno nic się nie poprawiło.

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ktotek w razie problemów/wątpliwości polecam pisać ci do tego konkretnego osobnika Jacek.Kowalczyk@olympus-europa.com zawsze dostaje odpowiedź nie zdarzyło się jeszcze żeby jej nie było. Dziś wieczorem wrzucę natomiast porównanie z gazet zagraniczych 14-54 i 14-45

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czy zdejmując z wyłączonego 40-150 osłonę przeciwsłoneczną zdarzyło wam się, że przednia część obiektywu wysunęła się, tak jak przy ostrzeniu ( nie chodzi o zoom ) ?
    Zastanawiam się czy przypadkiem mój silniczek za słabo nie trzyma.

robin102
    Gość
    nie bierz do głowy , wszystko OKi , zdejmujac osłonę trzeba przytrzymac za wewnętrzny tubus.

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To dobrze, dzięki.

Awatar buszm
    Mieszka w
    Wieliczka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No i nastał dzień chwały mam w ręce mojego E-500.
    Szkiełko tak jak sie spodziewałem rewelacji nie pokazało, no cóż to najsłabsza jednostka w Zuiko Team. Kończe pracę o 16 i przy takiej pięknej pogodzie nie pozostaje mi nic innego jak uderzyć w plener. Jak będą zainteresowani to wrzucę coś na forum chociaż penie nikogo nie zaskoczę. 14-54 hmmm.... rozmarzyłem sie.....
    Może niebawem sie spełni....
    Pozdrowionka dla OloManiaków
    E-3 E-510 FL50 FL-50R 7-14 14-54 40-150 OM50/1.8 .... http://MBphoto.pl

robin102
    Gość
    oj ciekawi jesteśmy bardzo , szczególnie pierwszych fotek , a z jakim to kitem 17-45 ???

Awatar buszm
    Mieszka w
    Wieliczka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Niestety plener nie wypalił rozlało sie i zagrzmiało, ale ustrzeliłem w pracy zszywacz na skrajnych przysłonach - tak dla kontroli GO.
    1.
    http://www.buszm.republika.pl/E-500/P4240087.JPG
    2.
    http://www.buszm.republika.pl/E-500/P4240088.JPG
    Real EXIF
    Tematyka może mało atrakcyjna ale ja lubie macro więc takie porównania pokazują słabe i mocne strony obiektywu. Ja wyczułem że nie należy on do najostrzejszych. A wy?

Jeronimo: Poprawilem linki! BTW. buszm looknij na regulamin szczegolnie pkt.7!
    E-3 E-510 FL50 FL-50R 7-14 14-54 40-150 OM50/1.8 .... http://MBphoto.pl