Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: do uzytkownikow FL-36

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria

do uzytkownikow FL-36

sporadycznie używam lampy dlatego nie jestem pewien dalszego postępowania i proszę użytkowników o krótkie opinie. Mam problem z włączeniem lampy i jej wyłączeniem. Aby włączyc muszę kilkukrotnie a czasem przez dł€ższy czas wciskać przycisk POWER aby lampa odpaliła. W miedzy czasie na wyświetlaczu pojawiają się dane które natychmiast znikają. I tak przez kilka razy aż w końcu odpali bo słyszę jak zaczyna ładować kondensator i od tego momentu jest wszystko w porządku. Lampa włącza się w wyłącza wraz z aparatem a w trakcie pracy jest bezbłędna. Przed zdjęciem lampy z aparatu z jej wyłączeniem też mam problem. Używam akumulatorów PHILIPS 2450 mAh i ładowarki Energizer na cztery stanowiska plus 2 stanowiska na akumulatorki 9V z automatyką ładowania. Akumulatorki i ładowarka nowe. Jak lampa odpali to bez problemu robi ok. 200 błysków w pomieszczeniu i z funkcją FP. W tej sytuacji nie wiem czy reklamować bo jest nowa, czy ja coś knocę. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Moja tak nie ma więc pewnie serwis jest konieczny....
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

robin102
    Gość
    Zresetuj , dwoma przyciskami, dalej zobaczymy

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Miałem FL-36 i denerwowało mnie, że aby ją włączyć muszę dłuuugo trzymać przycisk. Żadnych śmieci na LCD jednak nie było...

Przy okazji polecam ogniwa Panasonic...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria

dzięki za rady

robin 102 - niestety reset nic nie zmienił i jest jak było, tak, że będę reklamował i nie jest to pierwszy sprzęt który używałem, więc coś jest nie tak ale o tym po reklamacji.
    Do Kaaroola - to nie śmieci tylko poprawne działanie wyświetlacza które natychmiast znikało. Pozdrawiam.
    pozdrawiam Wiejo

robin102
    Gość
    spróbuj ją uruchomić na innych akumulatorach i na 100% pewnych , lubią być przyczyną nie działania sprzetu, jak sporadycznie używasz lampy to połóż ja na calą dobę na telewizorku w ciepłym miejscu jak jest właczony z otwartą klapką aku,. mogła zawilgotnieć

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

fl-36

Pytanie do bardziej zaawansowanych uzytkowników foum

Czy wbudowany panel rozpraszający to taka namiastka STOFEN - DYFUZOR
    czy raczej zbędny gadget?
    E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki

robin102
    Gość
    gadżet, i uwazj ,zeby go nie wylamać bo wewnątrz obudowy jest mikrowyłącznik którym on steruje jak jest schowany

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

FL 36

Lampa jest znakomita, wspaniale naświetla przy błysku w sufit i delikatnym rozproszeniu za pomocą przymocowanego białego kartonika, ale problem z jej włączaniem - niestety - mam. Kiedy? Podczas używania kiepskich (np. duracella) albo lekko rozładowanych baterii. Problem znika, gdy używam dobrych baterii alkalicznych (np. droższe phillipsy) i przez pierwszych 100 zdjęć się nie pojawia. Później - cóż - znowu po staremu. Może taka uroda tych lamp? Do serwisu jeszcze nie oddaję, bo nie mam gwarancji, że czegoś nie popsują i prawdziwe problemy dopiero się zaczną...

robin102
    Gość
    w momencie samego wlaczenia lampy prad przez nią pobierany to niezył pik stąd czesto problemy z odpalaniem , też mi sie to zdażało , ogólnie po pierwszych dniach słabego zadowolenia teraz bez lampki sie nie ruszam nawet przy dobrym naturalnym świetle , a obskakuje u mnie ta lampka 3 aparaty więc zatrudnienie ma często . Dziś mogę powiedzieć ,że jest naprawde rewelacyjna i bardzo "mądra" i daje ładne światło i tak naprawde to powera ma jak nie wiem co. Udawało mi sie nawet dużą sale doswietlić. Z kazdym dniem coraz bardziej mi sie podoba.
    -jedyna wada to dosc dlugie ładowanie, i brak blokady na wyzwolenie jeśli nie jest jeszcze gotowa.
    A i byłbym zabył , rewelacyjnie dzial z C5050 tu dopiero widać siłę dodatkowego porzadnego doświetlenia