List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
nie żebym narzekał ale całkowicie odlazła mi w 510....
nei cieszy mnie to wcale
zwłaszcza ze lada moment jade w sztormy i deszcze....
Butapren ma szanse się sprawdzić ?
Najgorsze że ta guma jakaś wieksza od otworu się wydaje
rozciagnięta.
W innych watkach sie przewija butapren szewski więc może .. może...
Ostatnio edytowane przez dobas ; 27.11.09 o 03:47
Ja skleiłem klejem szewskim do butów , już ponad pół roku temu i trzyma dobrze .
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
U mnie nowa "guma" wytrzymała jakieś 7 miesięcy, poprawiłem delikatnie kropelką i kolejne 8 jest ok![]()
Mi się odkleiła całkiem w e510 i połowicznie w E1, chyba wyślę oba hurtem, zwłaszcza że tak jak piszecie, zrobiła się za duża i nie da się tak wkleić żeby wszędzie przylegała bez podcięcia.
Chociaż e550 bez gumy się przyzwyczaiłem używać, resztki kleju zapewniają dobry chwyt![]()
Ja w swoim nadal używanym 5050 próbowałem różnych sposobów w tym podklejania taśmą podwójnie klejącą ale bez większego powodzenia. Ostatnia próba jakiś rok temu podjęta polagała na potraktowaniu wykładziny butapreno podobnym klejem (chyba PATEX). Wcześniej dokładnie wyczysciłem wszystkie stare resztki benzyną ekstrakcyjną. Również gumę od spodu. Obydwie części posmarowane, przesuszone z 15 minut i po odmówieniu zdrowaśki połączone. Nie ma marginesu błędu bo klei chwyta natychmiast. Za bardzo wykładziny podcinać nie radzę bo moja jakoś się "wstąpiła" i żałuję że dopasowywałem.
Trzyma bezbłędnie od roku mimo codziennego używania.
Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4