Moze i przyklejenie gumy nie jest wielkim problemem ale jakoś nie słyszałem zeby to sie komuś udałoOczywiscie nie dotyczy to serwisu OP.Było kiedyś o tym bardzo duzo komentarzy i opinii.Warto odnależc ten wątek.
Moze i przyklejenie gumy nie jest wielkim problemem ale jakoś nie słyszałem zeby to sie komuś udałoOczywiscie nie dotyczy to serwisu OP.Było kiedyś o tym bardzo duzo komentarzy i opinii.Warto odnależc ten wątek.
Podejrzewam że mogą.
Aparatu nie muszą trzymać, trzeba tylko z góry zapłacić za części (50 zł) i czekać, zależy mi natomiast na czasie z zakrywką złącza zewnętrznej lampy i to jest problem.
Mi sie udalo jakos przykleic!
Czesc.Ch.
A ja dziś (3 grudnia 200zleciłem zamówienie nowej gumy w serwisie Fotoronic - obiecali w ciągu 2 miesięcy ją zdobyć. Czekam...
Wiem ze to mało dydaktyczne, ja zastosowałem nożyk do tapet przycinałem gumę, naciągnąłem i przykleiłem. Bez aparatu jakoś mi dziwnie dlatego już nie odsyłałem do serwisu.
Już o tym pisałem ale powtórzę skoro taki temat odżył. Mi w serwisie Olka gumę przykleili bardzo brzydko. Klej wylazł na body. Wygląda jakby coś w stylu "Kropelka" czy coś podobnego. Nie przeszkadza w użytkowaniu ale ...
mente et malleo
czas odświeżyć temat odklejającej sie gumy.... tym razem chodzi o gripa do E3
Sam klej nie wysechł, jest mocno lepki (ale nie tak żeby wystarczyło docisnąć). Myślę o podklejeniu - wymieszaniu tej mazi z jakimś klejem.
Po przejrzeniu forum wynotowałem m.in. cyjanopan, kropelke, poximol, czarny silikon itp.
Zakładam że klej do E3 (gripa) jest już inny (nowszy) niż to co było w starym poczciwym olku E1. No i może też wiąże się lepiej z jakąś inna substancja/klejem.
Czy ktoś miał podobny problem z tym gripem? I co radzicie użyć z wyżej wymienionych substancji lub może nacie jakieś nowe cudo?
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
-mam przygotowaną wysyłkę body do olympusa -myślę że opłaca się przynajmniej raz oddać sprzęt po paru latach (mój ma 5 lat) do kontroli.
Przykleją*NOWY uchwyt, wymienią taśmę zbierającą syf, wyczyszczą matówkę itp.
Postaram się podać później cenę ile to ryczałtowo kosztuje.