Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Odklejajaca sie guma w E-1

robin102
    Gość
    to ten kliej z fotki . Tylko smaruj bardzo cinko na odtluszczoną powierzchnie i czekaj aż wyschnie z 15 minut , a potem dociśnij.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    noo, dzięki, zgram sobie a jak przyjdzie ten dzień, to druknę i pójdę po sklepach...

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    U mnie na razie mocno się trzyma, ale dobrze wiedzieć czym i jak
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez johan
    U mnie na razie mocno się trzyma, ale dobrze wiedzieć czym i jak
    To nie jesteś sam Ja nawet nie wiem gdzia ma to odchodzić, próbowałem podważać z jednej strony, ale nie odchodzi

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    zdecydowałem jednak, ze przed upływem gwarancji wyslę korpus do servisu. Napiszcie co jest potrzebne, jak to wyslac- nie mam juz oryginalnego pudła- , wiem ze przez firme kurierską, mam do nich telefon wrocławski, co dalej? gwarancja, rachunki? Przeciez nie dam oryginalow, sa tylko dla mnie. Z gory dzieki za odpowiedz.

Awatar terrmit
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cóż... W moim egzemplarzu (ciągle na gwarancji) klej spajający magnez z gumą ostatecznie zdecydował się trwać przy magnezie, więc guma zaczęła być wolna jak dzika świnia. Niby nic, ale np. trzepoce na wietrze (jak body dynda na pasku), a nie każdy taki trzepot lubi. No ale... do tzw. ad remu.
    Karton (byle jaki: byle zawierał: opakowane body jak na zimę stulecia, bez karty bez akumulatora bez paska, opakowane z należytą troską, ORYGINAŁ karty gwarancyjnej, KSERO faktury zakupu, papierowe zlecenie naprawy wypełnione wg
    procedury zgłoszenia naprawy ). Kurier odebrał (poprosić o oznaczenie przesyłki jako SZKŁO!, reszta parametrów wg ww. procedury).
    Tydzień (z ogonkiem) rozłąki... i gotowe: kurier przywiózł paczkę zwrotną. Guma na miejscu. Aerodynamika na wietrze jak w "nówce nie śmiganej". Koszt: 0 zł.
    Jak mówi Ekspert: E-1 ma prawo się zawiesić raz na kwartał i mieć gumę odklejoną raz (na istnienie). Nie ma co z głowy włosów rwać (kiedyś same wypadną), tylko wykorzystać gwarancję i koniec. Filozofować też nie ma co - naprawić, zapomnieć, korzystać z body w każdej ciekawej chwili. Pozdrawiam niewprawnie..

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ostatnio odkleiła mi sie guma w E-300, też sie zastanawiałem, ale musiałbym czekać miesiąc, a nie jest to nic poważnego więc przykleiłem sam i jest wszystko tak jak było. Polecam klej typu kropelka (na niego sklejałem) CYJANOPAN M kosztuje 2 PLN.
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

Awatar terrmit
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cyjanopan z pewnością wystarczy, jeśli chodzi o sam materiał i fakt trwałego przyczepienia jednego do drugiego. W moim przypadku rzeczona guma niesforna była... jakby większa niż otwór w który miała być wpasowana.. czyli trzeba wprawy+wiedzy (a może i jakiegoś dopasowanego trzymadła/popychadła, żeby na dużej powierzchni precyzyjnie w ten wklęsło-wypukły profil wepchnąć na styk. Tak jak nie kwestionuję Twoich zdolności manualnych, tak wątpię w swoje przy swoim scenariuszu odklejenia (więc wysłałem i Człowiek w Serwisie wykonał Dobrze Swoją Pracę).
    Oby się nam już teraz gumy trzymały!

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Moja właśnie się odkleja i nie wiem czy przyklejać czy wysyłać do serwisu.
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mysle, ze lepiej wysłac, niech zrobią to fachowo, u mnie jeszcze szlag trafił zatrzask w klapce od USB ale to moja wina, nie domknałem i spusciłem do torby, na dole lezał databank i poszłooo ... :-(
    Ponoc jeszcze obejrza, paprochy usuną i wymienią tasme klejącą ;-)