A ja stawiam ze za 2 lata na forum będzie conajmniej z 10 obiektywów 35-100![]()
A ja stawiam ze za 2 lata na forum będzie conajmniej z 10 obiektywów 35-100![]()
Myślisz Andytown że w ciągu dwóch lat, aż tak podniesie się stopa życiowa w PL, że będzie mnie stać na skuter i 35-100mm???![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Może stopa Ci nie uroście bo już dorosły facet jesteś, ale napewno skutery stanieją i obiektywy też.
Fajny skuterek to już za 2000zł mozna kupić. W ogóle to te szkla olympusa mnie wkur...... , no nie świetne szkla tylko te ceny.Za drogie - bez sensu . Przecież tam nic nie ma , plastik, plastik ,trochę kwarcu, czarny lakier i trochę krzemu w chipach.
buuuu... nie urośnie mi stopa? a w telewizji pani mówiła, że wszystkim urośnie w najbliższym czasie... tylko mi nie...
biednemu to zawsze wiatr w oczy i mała stopa...
tak poza tematem: to jakie te fajne skutery za 2 tys i gdzie?![]()
blady
chinole robia gdzies widzialem za 1999 zl normalnie prawdziwy skurter i 2 lata gwarancji
Robin jak byś sobie przypomniał to daj znać gdzie to widziałeś. Kupić nie kupić - obejrzec warto.
Wracając do tematu, to kto bierzez tym razem tego 35-100? Fajnie wygląda, ciekawe dlaczego ktoś go sprzedaje. Pytał się już może ktoś sprzedajacego?
blady
No też mnie ciekawi, zwłaszcza żę jest gwarancja OP :/
P.S.
mój dziadek kupił skuterka nówka chyba 3 lata gwary(ale nie jestem pewien) za 2400. Fajna bryyyyyka![]()
było sobie życie
Półtora kilkograma szkła, 21 coczewek, z czego połowa pozlepianych, wyszlifowanych niemal z dokładnością do długości fali, skorygowanych tak, że w całym zakresie od pełnej dziury jest ostry jak cholera i światło f/2. Do tego mechanika wyjątkowo precyzyjna. I jeszcze kilku pośredników w całym łańcuszku musi na nim zarobić. Nie widzę powodów dla których miałby być tańczy.Zamieszczone przez robin102
Pozdrawiam,
Piotr.
A ja widzę Piotrze technologia prosta i opanowana jak pieczenie dobrych bułek, tylko Ci posrednicy golą nas z kasyi tak upozycjonowali to monstrum na rynku ,że mnie ciułacza na to nie stać. Nie pisz tylko ,że technologia kosmiczna i bardzo droga to obiektyw musi być drogi.
Fajnie jak sobie użytkownicy "lepszych " rzeczyt łumaczą że maja coś wyjątkowego i niesamowicie skąplikowanego w wytwarzaniu , a tak naprawde są dojeni jak nic, no ale za takie poczucie lepszości czy wyższosci , czy też przynależnosci nap do pewnych grup ludzi trzeba płacić , nie za przetwórstwo krzemu w Chipy bo to łatwiej zrobić i taniej niz wyprodukować dobrą oponę i to jest sukces przełomu stuleci.
A produkcja dobrych soczewek nawet plastikowych w obiektywach nawet tych droższych to zupełny pikuś .